Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 21-11-2019 10:59
Der er tilfredshed med de lange skoledage i Horsens, hedder det. Hos hvem? Hos skolelederne, der refereres til her som de eneste. Det svarer til at spørge bagerjomfruen, om hun synes godt om bagerens basser. Men hvad mener kunderne? Hvad mener eleverne, lærerne, forældrene? Det vides ikke. Men undervisningsministeriets undersøgelse blandt forældre til børn, der har fået deres skoledag forkortet, viste, at 87 % af dem mente, at det var en god ændring, kun 2 % mente det modsatte. 8 ud af 10 elever meddeler vedholdende, at de er dødtrætte af de lange skoledage, og blandt lærerne er ønsket om kortere undervisningstid formentlig det allervigtigste ønske. Sammenholdt med undervisningsministerens og KL-skoleformandens udmeldinger ser vi her endnu en gang, at socialdemokraterne vil blæse på, hvad befolkningen mener i denne sag. De ved bedst, og det bliver, som de vil have det. Den dialog, som de præker om tidlig og silde, er i virkeligheden en monolog, hvor de dikterer og alle andre retter ind. Også lærerkredsen.
Jesper Wildenrath (Pædagog special skole) 21-11-2019 20:29
Men hvorfor
Spørger folkeskolen.dk ikke børnene eller forældrene. Det er vel ikke særligt svært. ?
Birgitte Jørgensen 22-11-2019 18:18
Horsens
I Horsens har vi mange års erfaring med at bringe aktiviteter og bevægelse ind i skoledagen. I stedet for fire timer hardcore undervisning er der plads til sjov i løbet af skoledagen. Derfor vil vi gerne beholde en form, som har virket for os i mange år.
Jan Madsen (Lærer) 22-11-2019 20:20
@Birgitte Hvordan kan det være, at i (tilsyneladende) er lykkedes med noget i Horsens - som man praktisk talt ikke ser andre steder? Lange skoledage er jo et negativt fænomen alle andre steder.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 23-11-2019 13:41
Birgitte J, du taler om 'fire timers hard core undervisning', som i Horsens har virket godt, fordi I her varieret den - og det vil byrådet derfor ikke ændre på? Men reformskoledagen i indskolingen har jo 6 timers undervisning. Hvordan hænger det sammen?