Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 10-03-2020 11:09
'Vi har besluttet, at vi har de nationale test', siger skolelederen fra Kalundborg. 'Vi' - det må være majestætisk flertal for skolelederen. For det er ikke lærerne, der har besluttet det, vel?
Jens Rasch 10-03-2020 15:07
Ro på Niels.
Tårnborg skole ligger mig bekendt i Slagelse kommune. Der ud over ligger skolen måske potentionelt blandt de 20%, der alligevel ikke har et valg. Uden at kende de 3 ledere, så har denne leder meldt klart ud og måske faktisk talt med sine lærere om det. De 2 andre ledere træder jo bare vande og håber, at de ikke skal tage ansvar. Egentlig skulle vi vel hellere rose politikerne i Holbæk for at påtage sig ansvaret i stedet for at lade “aben” gå videre til ledere, der f.eks. “lader det være op til den enkelte lærer”. MFerne kunne lære af Holbæk byråd.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 10-03-2020 19:00
Jens, jeg synes, politikerne skulle holde fingrene væk. Hvad skulle være problemet i at lade det være op til den enkelte lærer? (Ifølge artiklen ligger Tårnborg skole i Kalundborg)
Georg Breddam (Lærer) 10-03-2020 20:11
Erasmus Montanus logik???
Martin Hansen, skoleleder Tårnborg skole: "Vi har besluttet at, vi har de nationale test." "Jeg har læst Jeppe Bundsgaards analyse omkring de nationale test. Der er noget usikkerhed. Det er derfor vi her på skolen har indført kvalitative test også." DNT er usikker - vi er nødt til at have noget kvalitativt ved siden af - dermed kan DNT være den røde tråd??!!
Sarah Urgaard (Lærer, faglig rådgiver og meningsdanner) 10-03-2020 22:13
Jeg forstår ikke argumenterne for, at man fastholder DNT, hvis vi reelt har mulighed for at skrotte dem. VIVE mm slår jo fast, at den måler uskikkert og upræcist på elevnieavu, og altså ikke kan bruges som pædagogisk værktøj. Det var ellers det der blev lovet. Var det ikke? Burde vi lærere, så ikke være blevet spurgt? Er det her skolernes måde at dække sig ind under den risiko der er, for om de rent faktisk er i de nederste 20%?
Sebastian Bjerril (Journalist) 11-03-2020 08:30
@JENS RASCH
Jens, du har rigtigt nok ret i, at Tårnborg Skole er placeret i Slagelse Kommune. Vi beklager, og fejlen er nu rettet. Med venlig hilsen Sebastian Bjerril
Jens Rasch 11-03-2020 09:01
Journalistisk grundighed.
Niels du angreb lederens “vi”. Jeg påpeger blot en mangel på journalistisk grundighed i vores eget fagblad. Når skolen er placeret i en forkert kommune, har journalisten nok heller ikke spurgt mere ind til “vi”. Jeg synes, det er et stort problem, at der så mange ting, jeg som lærer ikke længere må bestemme, men fordipolitikerne på Borgen laver en hverken eller løsning, læser i dette fagblad om ledere, der vil lade det bæreopgave til den enkelte lærer. Jeg se, at jeg spilles ud mod mine kolleger, der modsat mig ikke vil lave den og forældre, der vil diskustere medlem om, hvorfor de ikke vil, når jeg vil. Indtil nu har politikere på både Borgen og Rådhuset pålagt os alle, at vi skal lave dem, uden egentlig at interesse sig for, hvad og hvordan vi bruger dem.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 11-03-2020 13:08
Vi vil sandsynligvis se mange eksempler på skoleledere, der vælger at fortsætte de nationale test. De er 'opfostret' med NT som krumtappen i deres 'pædagogiske' skoleledelse, og nu kan de ikke slippe dem. Samme udvikling har vi set i andre lande, hvor man efter mange år med NT helt har mistet evnen til at forestille sig en skole uden. De nationale test har resulteret i et forfærdeligt skolesyn, som har sat sig så fast, at vi ikke kan komme fri af det uden en målrettet, politisk styret proces.
Nikolaj Thomsen (Lærer) 07-10-2020 22:26
NT ikke et pædagogik værktøj men et styringsredskab
Tænker egentlig ikke at der i dag er mange politikere eller skoleledere, der tænker at NT er et praktisk pædagogisk redskab, som bidrager positivt til elevernes faglige udvikling. Grunden til at de ikke for længst er blevet skrottet ligger begravet et helt andet sted. De NT et mønstereksempel på den skole politiske holdning, som i snart mange år har hersket i de fleste partier i Folketinget. De vil fra centralt hold have styr på (data), hvordan og hvad der bliver testet i ude på skolerne. Der er et udpræget behov for at detailstyre virkeligheden ude på skolerne. Det har man fra politisk side ikke haft tillid til, at man har kunnet gøre tilfredsstillende på de enkelte skoler. Hensigten med de NT har aldrig været at give skolerne et pædagogisk redskab, men derimod en måde politikerne kan styre skolerne på og give forskerne " big data" til at udarbejde rapporter, som så kan bruges til at fortage nye indgriben i skolernes daglige pædagogiske drift, når prøve resultaterne ikke lever op til forventningerne. Nu sættet man så en prøveballon i luften i Esbjerg og Holbæk. Det bliver spændende at følge hvor meget den frihed kommunalt bliver givet reelt fri ude på skolerne, så de kan bedrive den skoleprofil, der passer til de børn som går i den.