Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 20-04-2020 11:38
Det står således fast, at AULA hermed - ganske som frygtet, forventet og forudsagt - føjer sig til den efterhånden nærmest endeløse række af fejlslagne offentlige innovationsprojekter. Det dokumenterer den ledelseskrise, som under navnet new public mangement har hærget hele den den offentlige sektor i 30 år. Ufatteligt, at borgere og ansatte skal finde sig i det. Så tag dog fat om ondets rod! Genindsæt professionerne i de ledelsesfunktioner, som de højtlønnede djøffere har taget fra dem under påberåbelse af, at de kunne gøre alt bedre. Som Christopher Hood, opfinderen af npm-begrebet og Thatchers chefideolog tilbage i 70'erne, siger det i sin bog. hvor han gøre regnebrættet over npm-bevægelsen op: Ideen var mere for mindre, men facit er mindre for mere. Hvor længe skal djøffernes hærgen have lov til at fortsætte? Har vi virkelig vænnet så meget til denne elendighed, at den er blevet et vilkår, der ikke står til at ændre?
Tomas Hansen (tidligere debattør.) (Lærer) 21-04-2020 09:48
Problemet er.....
"I perioden fra 3. juli til 21. oktober, hvor de fleste kommuner og skoler tog Aula i brug, kom der styr på mange af de, i henvendelsen, omtalte funktioner. Der er fortsat plads til forbedringer, og KL og Kombit arbejder løbende på det i samarbejde med Netcompany, der udvikler Aula", lyder det i et skriftligt svar fra ministeriet." Aula har eet grundlæggende problem og det er ikke om hvor vidt der er plads til forbedringer eller lignende. Problemet er at Aula ikke indeholder de fleste funktioner som man skal bruge i skole som lærer & skole. Og de der er, de er ringe udført. Man har lavet Aula som forældreredskab. Fordi? Hvor meget er det jeg skal bruge som forældre? Beskeder, skema, og diverse lektie/elevplan-funktioner, som man så ikke har lagt ind. Jeg er dog imponeret af beskedsystemet, jeg var ikke klar over man kunne lave et SÅ ringe produkt i 2020.
Erik Rene Nielsen (Lærer) 23-04-2020 18:00
@NC Sauer
Ja ja og ja. "Genindsæt professionerne i de ledelsesfunktioner, som de højtlønnede djøffere o.s.v. Det er nemlig lige det, der er problemet. Djøffere tror de kan kloge sig på alt, fordi de kan måle på alt (tror de) Desværre er det sådan, at denne naturvidenskabelige tænkemåde, der trækkes ned over det humanvidenskabelige felt ikke dur af den simpel grund, at også djøffere fortolker deres tal og statistikker. De producerer i virkeligheden ikke andet end selvopfyldende profetier. Aula er et styringsredskab i lighed med andre djøf-udviklede redskaber. Djøfferne har fundet ud af, at de til en vis grad kan styre verden, men det bliver den bare ikke bedre af. Men selv de gamle grækere vidste, at mennesker lader sig forblænde af magt. Djøffere minder mig om de onde nåsåere fra "The Julekalender". Disse er afbilder med kuglerammer og er kun interesserede i penge. Så vidt jeg husker kan man via "The big book" fremkalde et skattetryk på 105% - det var jo i virkeligheden fremsynet satire. Jeg synes ikke djøffernes hærgen skal vare ret meget længere. Djøfferne ud af skolen og kærligheden tilbage til børnene.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 23-04-2020 20:06
Erik, skal vi ikke lige holde fast i, at det er politikerne, valgt af os selv, der har ønsket det - hyret djøfferne og givet dem tømmerne til samfundets styring?
Richard H. Sørensen (Lærer) 23-04-2020 20:19
I bund og grund en udvikling / sygdom, som socialdemokraterne satte gang i 2013. Fejltrin på fejltrin på fejltrin. Hovskisnovski med skyklapper til dessert.
Tomas Hansen (tidligere debattør.) (Lærer) 24-04-2020 11:17
For letkøbt.
Sauer, det er for letkøbt at skyde skylden på vælgerne. Man vælger politikere ud fra et overordnet blik. Konservative er for virksomheder, SF er for miljøet, Alternativet er for.......... Skal man "skyde skylden" på nogen, er det partierne selv - opbygningen og vælgerforeningerne. Man sender troligt *U'er igennem hele møllen, sender dem ud i vælgerforeningerne, der i 95 % af tilfældene vælger den Udvalgte, der så ligeså sikkert kommer i FT. Cirka 75 % af politikerne i FT, de har en eller anden akademisk uddannelse, cand. Oecon/statskundskab er absurd overrepræsenterede. Akademikere ansætter akademikere, det fører til flere akademikere der jo skal arbejde et eller andet sted. Oveni. Godt 75 % af alle i FT, de har ikke arbejdet udenfor "bevægelsen/Styrelser/ect." de sidste 10+ år eller haft et "rigtigt" arbejde, mange af dem, de har aldrig tjent penge i det private - på nær Bilkas grillbar ect. Det er absurd at se hvad medlemmer af FT sætter på deres CV. Heunicke: Uddannelse Journalist, Danmarks Journalisthøjskole, Aarhus, 1998-2002. Student, Næstved Gymnasium, 1992-1995. 10. klasses afgangsprøve, Gunslevholm Idrætsefterskole, Falster, 1991-1992. Folkeskolens 9. klasses afgangsprøve, Kildemarkskolen, Næstved, 1981-1991. Beskæftigelse Journalist, Danmarks Radio, 2001-2005. Rejsesekretær, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, 1996-1998. Piccolo og projektmedarbejder, Kommunernes Landsforening, 1995-1996. Scenemester, Bio Næstved, 1992-1995. Opvasker, Bilkas Bistro, Næstved Storcenter, 1990-1991.
Tomas Hansen (tidligere debattør.) (Lærer) 24-04-2020 11:18
Landsmoderen.
Uddannelse Masteruddannelse i afrikastudier, Københavns Universitet, 2009. Bachelor i administration og samfundsfag, Aalborg Universitet, 2007. Student, Aalborghus Gymnasium, 1993-1996. Byplanvejen Skole, 1983-1993. Beskæftigelse Ungdomskonsulent i LO, 2000-2001.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 24-04-2020 14:09
Tomas, her er vi for alvor uenige. Er der noget der er letkøbt, er det at skyde skylden på embedsmændene og politikerne. Det kunne vi gøre, hvis vi levede i Turkmenistan, Hviderusland eller Saudi Arabien, lande, hvor borgerne er reduceret til umælende undersåtter. Men vi lever i et af verdens mest demokratiske, ukorrupte og åbne samfund, og der er ingen plausibel undskyldning for ikke at gide engagere sig i politik, hvis men er kritisk overfor samfundsudviklingen. Vi har de politikere, vi vil have, og det politiske spektrum rummer noget for enhver smag. Når danskerne peger på politikerne som de skyldige, overser de, at tre af fingrene peger tilbage på dem selv. Når de vrænger af politikerne, vrænger de i realiteten af deres medborgere. Det er fuldstændigt perspektivløst at hælde benzin på politikerledens bål. Det ender jo med Trump. At være uskyldig er det sammen som at være magtesløs, og når myndige borgere i dette land påberåber sig deres magtesløshed samtidig med at de rakker ned på udviklingen, er det i mine øjne direkte barnligt.
Georg Breddam (Lærer) 24-04-2020 18:21
Javel hr. Minister
Ministerier, djøffer og embedsmænd består, men politikere forgår? Til NC Sauer og Tomas. Vi har de politikere, vi har valgt og ligger som vi har redt. Udskiftningen i bestemmende politikere er dog efter min overbevisning med en større frekvens end i embedsmandsvældet, der skal understøtte de folkevalgte? Har en politiker/minister lavet en fejl er der hurtig udskiftning. Ny person på posten, men hele baglandet er det samme? Vi kan stort set kun stemme på relativt unge mennesker med uddannelsen: cand. næsten! Sikkert dygtige folk. Tror virkelig det kræver pondus og tid at ændre allerede fastholdte beslutninger i et ministerium? Ikke et udtryk for politikerlede, men måske et spørgsmål om de folkevalgte har tid og mulighed for at ændre gældende praksis/lovgivning i et stadig større embedsmandsværk? Prøv at indsætte begrebet: "Sund fornuft" i et Excel regneark?
Erik Rene Nielsen (Lærer) 24-04-2020 21:12
@NC Sauer
Jo politikerne er valgt af os, og jeg er medlem af et politisk parti - af mange grunde. Folkets logik er ikke altid til at greje, den er i hvert fald ikke forudsigelig og langt fra lineær. Min gamle historielærer Raymond Rasmussen, som desværre har været død i mange år, han sagde: Jeg har oplevet krigen og jeg undrede mig såre over, hvorledes Hitler kunne få folket til at bede om kanoner i stedet for smør. Ja - det var i halvfjerdserne, da Baunsbak Jensen hærgede med indoktrinering - min historielærer chokerede hele forælreskaren til første forældremøde i realen, da han frejdigt proklamerede: "Jeg indoktrinerer jeres børn". "Jeg har oplevet krigen og det 3. rige, så skulle jeres børn ikke have nogle meninger over hovedet, så er det bedst at de får mine. Han fortalte også, at vi ikke skulle frygte russerne, men kineserne - jo han havde indsigt. Han har været et af mit forbilleder hele mit lærerliv. Så når du spørger danskerne om de vil have mere velfærd og lavere skatter så råber dansken jaaa - dette scenarie genereres af offentligt ansatte der løber stærkere og stærkere. De danske lærere fortsætter deres meget loyale stil for: "vi tager jo ikke børn som gidsler". Vi har brug for lærere der tænker selv og som byder op til dans, idet vi har muligheden for at påvirke den kommende generation. Det sker bare ikke så længe også lærere opdrages ind i at være en del af det offentlige hamsterhjul. det bliver vi nødt til at frigøre os af. Vi skal simpelthen være civilt ulydige og kræve dagsordenen tilbage.