Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Per Baltzer (Lærer) 28-05-2020 12:08
Store ord og fedt flæsk har det med at give præcise fornemmelser i maven. Men man kan i det mindste prise sig lykkelig over, at man ikke var en af dem der deltog i de stående ovationer.
Jacob Seersholm (Lærer og Kredsformand) 28-05-2020 18:19
Nej tak - foreløbig
Jeg er på ingen måde imponeret over ministerens tomme ord. Foreløbig er der ikke kommet andet. Tværtimod har vi ikke afskaffet de nationale test, men fastholdt dem, mens man udvikler endnu et styringsredskab til et trecifret millionbeløb. Vi har ikke fået kortere skoledage, selvom al forskning viser, at det er en god ide. Jeg må erkende, at jeg godt kunne mærke suset af en smigret og forført kongres, men jeg blev også siddende. Stående ovationer giver man til særligt vellykkede og store kraftpræstationer. Ministeren leverede kun tomme ord, og har gjort det lige siden.
Mikael Munch-Brandt (Læreruddannet 1996) 28-05-2020 21:49
Kære Pernille, læs mit svar til dig.
https://www.folkeskolen.dk/1844399/operationen-lykkedes-men-patienten-doede
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 29-05-2020 10:18
Slesk tale og billig portvin
INTET af betydning har hun leveret. Mere end halvdelen af skolerne skal tage nationale test selv i overgangsperioden, indtil de kommer tilbage med fuld styrke, og det er i parentes bemærket ikke de ‘ringeste’, som Folkeskolen skriver her, men de ringest SCORENDE skoler, det drejer sig om. Den lovpriste milliard over tre år kompenserer højst for et par års rutinemæssige kommunale besparelser og udgør ca. en tiendedel af de penge, der mangler. Værdien af det medarbejder lærerne leverer efter reformen uden beregning, udgør ca. tre mia. om året. Værst er det dog, at hun fastholder de lange skoledage. Sålænge hun gør det, kan alt det andet sådan set været lige meget. Pernille umuliggør en arbejdstidsaftale, lærerne kan stemme ja til, og hun sender skolen direkte mod konflikt i ‘21.
Nico Ambelas (Fagredaktør/editor) 29-05-2020 10:26
De lange skoledage
Respekt for, at ministeren i sin tid som elevrådsrepræsentant kæmpede mod besparelser på timetallet i kommunerne. Dengang kostede timerne ressourcer til forberedelse, og der var grænser for, hvor mange timer, lærere måtte undervise. I dag kan kommunerne forlænge skoledagene indtil det absurde - uden at det koster andet end forberedelse af resten af undervisningen. Reformens slagord burde have været: Mere undervisning - dårligere forberedt. Det er ikke til elevernes bedste.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 29-05-2020 11:53
Ved nærmere eftertanke: Hvorfor i alverden giver Folkeskolen historien her overskriften ‘fredsmægleren’? Det er jo en gentagelse af kongressens stående ovation? Hun skubber jo en snebold foran sig, der hedder konflikt ok21. ‘Udenomssnakkeren’, ‘Elefanttæmmeren’ eller. Illusionisten’ havde været mere passende.’.
Morten Ammentorp (Lærer) 30-05-2020 00:09
Alle troede jo, at det blev skoleordfører Annette Lind, der skulle være undervisningsminister. Det blev så PRT. I dag giver det måske meget god mening. Lind var jo ikke særlig populær blandt lærerne, og Mette Frederiksen havde vel brug for en frontfigur, der skulle videreføre Socialdemokratiets skolepolitik med en slags, skal vi kalde det: retorisk snilde? Mission accomplished, ikke mindst med kongressens flove bifald. Tænk, at lærere - os, der skal lære eleverne at have en kritisk attitude - er faldet for det nummer. Mundus vult decipi!
torben fleckner (lærer) 30-05-2020 10:32
Vi stod ikke op allesammen
Undervisningsministeren holdt en god tale på kongressen. Det bør bare - i sandhedens tjeneste - huskes, at vi ikke alle rejste os op og klappede. Vi var i hvert fald 2 københavnske delegerede, som blev siddende. Kun fordi vi gerne vil se resultater, før vi stående uddeler bifald og roser. Vi glæder os til den dag, hvor vi kan klappe taget af Tivoli Hotel, når Pernille Rosenkrantz Theil har talt på en DLF kongres.
Andreas Ravn Skovse (Skolelærer) 30-05-2020 11:21
Pernille Rosenkrantz-Theil står for mig som ministeren der skuffede. Man kan naturligvis kun blive skuffet, når man har forventet sig noget, og det havde jeg. Det var derfor jeg rejste mig på kongressen, efter en retorisk og indholdsmæssig meget flot tale. Siden da har ministeren så indført økonomisk straf for højt fravær, og bibeholdt de nationale test der hvor de gør mest skade. Til gengæld er der ikke kommet et eneste godt tiltag fra den kant. Hvis hun kommer på kongressen igen, skal jeg da nok klappe, man er vel et høfligt menneske, men jeg bliver sidden på min stol mens jeg gør det!
Thomas Andersson (Lærer) 30-05-2020 12:17
@andreas
Jeg forstår det ikke et klap af det du skriver? Man klapper for at udtrykke bifald, altså samtykke eller beundring!¨ Den dag man klapper af høflighed (når personer der har skuffet en stiller sig frem), eller pr. automatik (fordi man ser andre) eller pr. tvang (fordi man skal) der er klap jo helt uden mening! Lidt som i Nordkorea, hvor ALT oppefra hyldes? Næh, et siddende tavst publikum, evt. med ryggen til, vil sende et signal til ministeren, om hvor utilfredse og skuffede vi er over hende! Hele Bondos pryglet hund approach har fejlet. Det er DEM der skal vinde vores tillid, ikke omvendt. Hvorfor lefler vi så i en uendelighed for dem?
Thomas Andersson (Lærer) 30-05-2020 12:55
En ny modtagelse?
Så længe vi bliver ved med at modtage med åbne arme, klapsalver og accept, så tror de jo deres vej fører til fælles forståelse. Måske er fejlen også, at dlf, ALTID står med hatten i hånden, hovedet bøjet og spørger hvorledes de kan være til tjeneste. Jeg foreslår at man søger lidt inspiration fra belgisk sundhedspersonale... De vendte ryggen til sundhedsministerens kortege. Måske man skulle overveje det på gulvet, næste gang ministeren skal tale om uskønne elefanter i rummet? Den modtagelse de gav deres minister vakte opsigt, og fik også ministeren til at indse, at forholdet er skidt og ikke kan reddes med pæne ord! https://www.youtube.com/watch?v=Td_ndQHdb-U
Jan Thrane (Folkeskolelærer, tegner) 30-05-2020 14:18
Imponerende modtagelse – video af belgisk sundhedspersonale
@Thomas Andersson Tak for din kommentar med link til youtube-video. Det kræver mod ikke bare at demonstrere men også at vende ryggen til og stå SÅ tæt på de store minister-biler .. Hvor / hvorfor / hvordan er du dog blevet bekendt med denne? Any way: Tak for at du deler den
Thomas Andersson (Lærer) 30-05-2020 14:27
@jan
Det er et par uger siden. Sundhedsministeren ville besøge frontlinjepersonalet. De valgte at udtrykke deres mening om årtiers besparelser og reformer... Det gik verden over og udstillede afgrunden mellem regering og befolkning... det er gift for taburetklæbere!
henrik iversen (lærer-efterlønner) 30-05-2020 19:25
Gæst
Jeg mener bestemt ikke at PRT har/havde fortjent stående bifald, men da hun - ny på posten - og inviteret til kongressen af DLF, så var en rygvendt "velkomst" vel ikke ok! At tiden så har vist, at hun og KL har fortjent mere end en kold skulder, det er en anden snak.
Thomas Andersson (Lærer) 30-05-2020 21:47
Uenig
Det er ikke den enkelte på gulvet der har inviteret hende. Hun er ikke inviteret som privatperson, men Sim repræsentant for en rigid regering. Der var al mulig grund til at give en kølig salut fra hver enkelt, fremfor den klapsalve der pr. automatik smittede... Det gav hende en falsk fornemmelse af medvind og fælles fodslag. Se hvad hun brugte det til: forholdet kunne godt bære lidt forringelser, så derfor undlod hun at lytte til lærerne omkring skoledagens længde og nationale test. Giv hende kold skulder fremover.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 03-06-2020 11:45
https://www.folkeskolen.dk/1844703/socialdemokraternes-krig-mod-laererne#1844849
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 03-06-2020 12:04
Faldt lige over en detalje: Det er ikke rigtigt, at "debatten om at ændre på skolereformen forstummede nærmest med det samme", da Pernille kørte frem med påstanden om, at alle jo vidste fra start, at reformen ville medføre et dyk. Den debat begyndte dagen efter reformen blev vedtaget, og den har kun taget til siden. Tilbage sidder en gruppe hard core reformpolitikere, der har fingrene boret dybt ind i øregangene. Realiteten er fx, at alle partier undtagen S har åbnet for en afkortning af skoledagene. Men det er utroligt, at Pernille fik lov til at fortælle historien om det forventelige dyk. Det er jo lodret løgn. Reformpolitikerne mente samstemmende, at vi ville se en bedre folkeskole i løbet af ganske få år. Det ville standse flugten til privatskolerne, det ville gøre eleverne og forældrene glade, og selv lærerne ville snart forstå, hvor meget bedre alting var blevet. Hvad det siger om den danske journaliststand skal jeg lade være usagt.
Carsten Sørensen (Lærer) 03-06-2020 14:57
Kun en idiot...
...stoler på hvad det menneske siger. Mon ikke hun mener at L409, som nogen steder er blevet lidt slap, trænger til statens bevågenhed?