Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Daniel Carlos Gustavo Petrera
(Folkeskolelærer)
26-06-2020 14:32
Mere end privatansatte
Måske skulle vi indføre resultat løn for at komme de privat ansatte nærmere. Hvis en lærer gennem dit arbejde i en klasse eller årgang viser ,at der skabes fremgang i produktionen -at det derved giver en øget eksport -at det derved kommer aktieejerne tilgode, -at det derved afstedkom et større bonus til skolelederen, så er jeg med på den værste.
Christian Haaber
26-06-2020 14:43
Nøjagtigt som forudset... :-/
Uha uha, nu skal Corona-krisen bruges til at tale et skrækscenarie op, så lærerne endelig ikke gør sig for høje forhåbninger. De skulle jo nødig ende med at stemme nej til en den elendige aftale/kapitulation/kald det hvad du vil..., som DLF allerede har virkeliggjort med sin overgivelse til KLs ultimative krav.
I øvrigt nøjagtig samme opskrift som ved OK18, hvor der også blev lovet bål og brand hvis ikke vi stemte ja til kommissionen. Og hvordan var det nu det gik med den? Nåh ja... :-/ Med DLFs vanlige forudsigelighed, så gætter jeg at vi det næste stykke tid kan forvente at blive tudet ørerne fulde med historier om hvordan vi risikerer lønnedgang og at en total kapitulation "med krymmel på" derfor er eneste mulighed, hvis ikke vi vil risikere at gå ned i løn. Det er sikkert effektivt, men hopper lærerne på den en gang til?
Ps Nogen der kan forklare mig hvorfor jeg er med i en fagforening der på ingen måde kæmper for bedre forhold, men udelukkende benytter sig af skræmmebilleder og nemme løsninger? Solidaritet vil jeg gerne støtte op om, men sgu ikke når det er med negativt fortegn! Min tiltro til DLF har længe været svag. Nu er den tæt på ikke eksisterende.
Mikael Munch-Brandt
(Læreruddannet 1996)
26-06-2020 15:11
"Vi er i gang med at forberede OK21, men vi havde faktisk en intention om at forlænge den eksisterende overenskomst i et år, så vi først skulle forhandle i 22."
Hvornår er det det rette tidspunkt, at vi som lærere overhovedet får en arbejdstidsaftale??
I de foregående syv år har KL ikke give os den mindste indrømmelse, så gu' skal arbejdstidsaftalen være et tema i 2021.
Vi skal da have en overenskomst NU - lønnen er mindre vigtigt til uvæsentlig i den sammenhæng.
Hvis vi ikke kan hænge sammen i hverdagens kaos af manglende tid til vores opgaver, kan den største lønstigning ikke give et ordentligt lærerliv.
Vi har ret til gode og ordentlige vilkår - eller skal vi bare blåstemple lov 409 og få det overstået, DLF?
Konni Nørlem
(Folkeskolelærer)
26-06-2020 16:43
Forhandlingerne mellem DLF og KL om en ny arbejdstidsaftale synes at være brudt sammen, og DLF-ledelsens strategi om at følge "samarbejdssporet" må derfor siges at være kuldsejlet.
Tiden er inde til at vende tilbage til basis i hvordan processen med at få en ny overenskomst (herunder arbejdstidsaftale) foregår. Nemlig ved at vi medlemmer ude på skolerne får mulighed for at stille krav, og at disse krav indsamles og prioriteres udfra repræsentativitet.
Der er absolut ingen grund til, at DLF på forhånd konkluderer, at der er ikke er råd til forbedringer. Gennem hele corona-perioden har de private arbejdsgivere ikke holdt igen med deres ønsker og krav. Det er altid mulighed for at hæve skatten og lade de bredeste skuldre betale lidt mere til fællesskabet - det burde ikke ligge så fjernt for en socialdemokratisk regering!
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
26-06-2020 17:01
Daniel, resultatløn er gift. det demoraliserer, demotiverer, skaber splid og bureaukrati. Men jeg forstå, at du regner med selv at være en af dem, der kan høste en gevinst. https://www.folkeskolen.dk/629664/det-sidste-folkeskolen-har-brug-for-er-resultatloen
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
26-06-2020 17:12
Dyb skuffelse på vej?
Jeg tror ikke, der vil være ret megen forståelse for det, hvis DLF lægger arbejdstidskampen til side og bare går efter en sikring af reallønnen. Arbejdstiden er vigtigere for lærerne end lønnen - det har den ene medlemsundersøgelse efter den anden vist. Jeg ville opleve det som et enormt svigt, hvis jeg lærer på gulvet i dag. Det kan DLF simpelthen ikke være bekendt.
Vi har hele tiden vidst, at der ikke kommer flere penge af betydning. Og nu har ministeren åbnet for en sænkning af undervisningstiden. Hvis DLF ikke formår at samle den bold op og søger at bringe den i spil med det vuns, hører alting op.
Coronakrisen er en elendig undskyldning for at lade arbejdstiden ligge. Desuden vil den kunne bruges som undskyldning de næste ti år, hvis det skal være på den måde.
Pernille Kepler
(Naturfagslærer på en friskole)
26-06-2020 17:13
Liberalistisk ledelse i DLF?
Hvornår har det været en fordel at lægge sig fladt ned forud for en forhandling?
Argumentationen om, at der "jo" ikke er penge nok, bygger på hvad? Usunde virksomheder er gået konkurs, nogle sunde lider også, nogle har tjent kassen på Corona- tiden. Samlet er det ikke gået så galt, som forventet, så samfundsøkonomisk er der ingen grund til, at folkeskolelærere som de eneste i Danmark ikke skal have en arbejdstidsaftale på 8. år!!
At sætte medlemsdemokratiet ud af spil, fordi man ikke regner med, at medlemmerne kan formulere fornuftige og rimelige overenskomstkrav, minder om styreformer et stykke østpå.
Fagforeningen skal sikre gode arbejds- og pensionsvilkår. Længere er den ikke. Den skal ikke varetage statens økonomiske interesser.
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
26-06-2020 17:30
Hvis en ændring af lærernes arbejdstid til noget, som lærerne kan leve med, skal bero på, om der kan findes penge til det, kommer den aldrig nogensinde. Der mangler 3-4 mia kr. om året. Det her handler om mængden af undervisning, resten er udenomssnak.
Jacob Seersholm
(Lærer og Kredsformand)
26-06-2020 17:38
Medlemsdemokratiet er ALT
DLF er medlemmerne!
Så de skal selvfølgelig spørges.
Det er medlemmerne, der arbejder nede på gulvet, der ved, hvor skoene trykker.
Så de skal selvfølgelig spørges.
Det er medlemmerne, der betaler toppens løn.
Så de skal selvfølgelig spørges.
Det er medlemmernes, der lider under de manglende resultater.
Så de skal selvfølgelig spørges.
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
26-06-2020 18:10
Gordon siger udtrykkeligt, at arbejdstiden ikke vil blive skubbet til side pga pengemangel ved ok21. Undskyld min overfladiske første læsning.
Rosa Oman
(Clack)
26-06-2020 18:57
love
Jeg vil dele mit vidunderlige vidnesbyrd om, hvordan jeg fik min mand til mit liv tilbage, jeg vil fortælle folk i verden, at der er en rigtig stavebeslag online og er magtfuld og ægte. Hans navn er Baba Wale Wiseman, han hjalp mig for nylig at genforene mit forhold til min mand, der dumpede mig. Da jeg kontaktede Wiseman, kastede han en kærlighedsspil til mig, og min mand, der sagde, at han ikke har noget at gøre med mig igen, kaldte mig og begyndte at tigge mig. For alle, der læser denne artikel og har brug for hjælp, kan Wiseman også tilbyde enhver form for hjælp som Gensammenføring af ægteskab og forhold, helbredelse af alle typer sygdomme, retssager, graviditetsformular, vi er nu meget tilfredse med os selv. Wiseman får ham til at indse, hvor meget vi elsker og har brug for hinanden. Denne mand er for ægte og god. Han kan også hjælpe dig med at løse dit ødelagte forhold. Jeg havde min mand tilbage! Det var som et mirakel! Ingen ægteskabsrådgivning, og vi har det godt, i vores kærlighedsliv. Kontakt denne store mand, hvis du har problemer med en varig løsning
via e-mail: babaidadawiseman01@gmail.com
WhatsApp: +2348136951551
Viber: +2348136951551
Karna Larsen
(Lærer)
26-06-2020 19:06
Forsøges DLF fravristet medlemmerne?
Det er relevant at medlemmerne stiller krav til arbejdstidsaftalen. NU. Der er ikke givet et evighedsmandat ved OK18.
Mandatet der er afgivet ved den ekstraordinære kongres i begyndelsen af året er ikke valideret af medlemmerne.
Udover accept til ultimative krav om at en arbejdstidsaftale ikke må koste noget som helst eller give ledelsen bindinger på ressourcerne, så ved jeg som menigt medlem ikke hvad kongressen har medgivet af krav til forhandlingerne på den ultra lukkede kongres.
Vigtige dele af kongresbeslutningerne er hemmeligholdt for medlemmerne på 6. måned.
Igen må jeg spørge hvad det er der får formanden til at mene at DLF er Danmarks mest demokratiske forening?
Lars Toft Madsen
26-06-2020 20:00
Murder most foul
Altså, skolen bliver jo ikke den samme igen, nogensinde. Overenskomster er derfor ikke det stykke papir værd, de er nedfældet på, med mindre, de bruger de ting, der bærer en fremtid for det fælles fysiske møde. Så man kan da aldrig fra nogen progressiv side gå tilbage til noget fortidigt bras nu. Så det er jo spil for galleriet.
To lærere, små grupper af elever, virtuel og fysisk tilstedeværelse, uddannede og efteruddannelse lærere, der kan såvel det kreative som det fagligt substantielle. Alt andet er jo det grimmeste mord. Så den er klar du, nu: vend ssupertankeren eller synk. Konflikten lurer, ‘ summer’s here and the time is right for....progress or kow tow.
Daniel Carlos Gustavo Petrera
(Folkeskolelærer)
26-06-2020 23:45
Kære NIELS CHR. SAUER, må desværre skuffe dig 😉 er imod resultat løn. Indlægget var ment ironisk. Jeg vil meget hellere have, at DLF forhandler arbejdstid i stedet for løn. Arbejdstiden er ved lov, jeg ønsker en aftale.
Mikael Munch-Brandt
(Læreruddannet 1996)
27-06-2020 07:32
Kan lokalaftaler løse noget?
https://www.folkeskolen.dk/1847073/nej-kampagne-er-den-utidig-eller-rettidig
Mikael Munch-Brandt
(Læreruddannet 1996)
27-06-2020 08:05
Det korte svar er nej!
Thomas Andersson
(Lærer)
27-06-2020 09:01
Danmarks Lærerforening har alt for længe set det som sin opgave at 'holde hjulene i gang' få folkeskolen til at køre videre. På trods af besparelser, overenskomstforringelser, hån spot og latterliggørelse fra vores arbejdsgivere. Samarbejdspolitiken er en frygtelig fornedrelse af blive kalfatret til, så måske var det på tide at Danmarks Lærerforening ophørte med at være samfundets lydige husslave, og i stedet for konstant at vende den anden kind smilende til, at forholde arbejdsgiverne, at det er DERES interesse at få arbejdet udført?
IKKE vores!
Vores interesse er at få en løn for vores tid, som VI finder rimeligt, og arbejde med en arbejdsbyrde VI finder rimelig. NAME OUR PRICE!
En fuldtidslærer skal tjene X-antal kroner om året
For de penge får man 1680 timers arbejde
En lærer kan undervise 700 timer om året
En lærer skal bruge 350 timer til at forberede det
Resten af tiden kan lederne i dialog med læreren sætte opgave i - og tid på
Ældre lærere skal have 175 timers aldersreduktion om året, som findes i samme forhold som der undervises og forberedes og løses øvrige opgaver.
Så kan KL selv aftale med regeringen hvor mange penge der skal afsættes til at drive skole! Hvor lange skoledage vil man have? Hvad har man råd til? Coronakrisen kunne jo medføre en forringelse af den skole samfundet har mulighed for at drive, ikke for dem der skal drive den?
Det behøver faktisk ikke være vanvittigt kompliceret, Gordon! Hils gerne KL fra mig, og sig, at vil man ikke betale prisen for en lærer, så kan det jo blive svært at få dem til at arbejde! (Det betyder at vi vælger konflikten og stemmer NEJ)
Kenny Jensen
(Overlærer)
27-06-2020 21:05
Forfejlet
Som Sauer og flere påpeger: Lønnen er ikke vores førsteprioritet, det er en arbejdstidsaftale!
Mikael Munch-Brandt
(Læreruddannet 1996)
28-06-2020 12:57
Anders Bondo blev i Politiken den 17. december 2017 spurgt:
Hvad er egentlig problemet i, at lærerne opholder sig meget i klasselokalet?
»Vi har eksempler på lærere, der underviser 26 lektioner og har under 1 times forberedelse til en skoledag. Vi har et helt konkret eksempel på, at en lærer har 53 minutter til at forberede næste dags 5-6 lektioner. Det er 10 minutter til at forberede en lektion med 24 elever. Alle kan se, at så får man ikke spændende og varieret undervisning, hvor vi samarbejder med erhvervsliv og kultur- og fritidsliv. Derfor skal vi have mere fokus på kvalitet end kvantitet. Vi så selvfølgelig gerne, at der kom 6 milliarder kroner væltende til folkeskolen, men det er jo nok ikke lige et tema for overenskomstforhandlingerne. Desværre«.
Vi skal kæmpe os til en fast forberedelsesfaktor, nu, uanset hvad - det er den eneste løsning.
Malene A. Hansen
(Lærer)
04-07-2020 00:20
Skolelederne stiller krav til ok21
I skoleledernes fagblad Plenum, maj 2020, s. 58, kan man læse, at lederforeningen planlægger både medlemsundersøgelser og debat op mod sommerferien samt i august og september, vedrørende foreningens krav til OK21.
De vil bl.a. lave en spørgeskemaundersøgelse (før ferien) til alle medlemmer samt lægge op til OK21-debat på deres lokale dialogmøder i august.
Der står videre: “I september måned skal vores HB gennem LC-Lederforum fremsende vores lederkrav til Lærernes Centralorganisation (...)
Herudover har foreningen fokus på alle vores medlemsgrupper, der ikke arbejder direkte i folkeskolen. Det er ansatte i forvaltninger og på andre skoleformer. Disse grupper vil blive kontaktet særskilt, så også deres ønsker til OK21 kan blive hørt!
At der er brug for bedre vilkår, fremgår ikke mindst af vores egen nye, store , rapport af skoleledernes arbejds- og ledelsesforhold. Den peger på et fortsat alt for stort arbejdspres i form af forhøjet arbejdstid, et for stort tidsforbrug på administration, bureaukrati, rapportering og elevsager og in- kluderende opgaver.”
Til sammenligning stiller lærerne muligvis slet ingen krav, udover lidt løn... Og Dlf mener åbenbart ikke, at medlemmerne skal høres - højst via kredsene, hvilket i praksis betyder, at langt de fleste menige lærere slet vil ane, hvad der anbefales herfra.
Dlf vil dog “finde en måde, hvorpå arbejdstid kan blive forhandlet i forbindelse med OK21” og
"Når vi ikke i mål med en arbejdstidsaftale, så bliver det et tema ved OK21”. Men det lyder unægteligt noget s(vagt).
Man kan mene, hvad man vil om DLF’s såkaldte samarbejdsstrategi, men det råber da pænt til himmelen, at vi efter syv år uden en arbejdstidsaftale og med et historisk stort vidnesbyrd om markant forringede vilkår og et arbejdspres, der fx kan illustreres klart alene ved den op mod ca 20-25 procent stigning i undervisningsomfang, går til ‘forhandling’ uden at høre medlemmerne ‘på gulvet’ og uden et eneste konkret kort at forhandle med.
Det er jo ikke ‘Stratego for sjov’, derimod virkelig, benhård forhandling - og afledt - virkelige menneskers virkelige liv i mange år frem, der skal forhandles om.
Vi lærere er konstant bagud i vores daglige arbejde, og det kan synes som vores fagforening er det samme. Kan lederforeningen stille klare krav, kan jeg ikke forstå, hvorfor ikke vi kan gøre det samme.
https://www.skolelederforeningen.org/media/44306/plenum-nr-3-2020.pdf