Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Lone Holm
28-06-2020 19:19
baseline?
tja...
I min kommune betød dette års tildeling at man ikke skulle fyre alle de lærere man havde regnet med på grund af besparelser. Så ude på skolerne står vi stadig med en pæn stor besparelse. Vi mærker overhovedet ikke at folketinget har bevilliget penge til flere lærere, vi bliver nemlig færre.
Så antallet af lærere juni 2020 er stadig højere end antallet i august 2020.....
Tim Johannsen
(Folkeskolelærer)
28-06-2020 21:35
“Løft”
Når man tilfører penge som ikke en gang svarer til en lærer pr. skole, så er det jo så meget spild af tid, at man kun kan ryste på hovedet af det.
Mikael Munch-Brandt
(Læreruddannet 1996)
28-06-2020 21:54
Du har helt ret, Tim.
Ordene var ellers flotte fra Sofie Carsten Nielsen, Jacob Mark og Jakob Sølvhøj (R, SF og EL) den 18. september 2019:
"De seneste år er det blevet sværere for folkeskolens lærere at levere dén kvalitet i undervisningen , der er brug for. Opgaverne er vokset uden, at ressourcerne er fulgt med – tværtimod. I løbet af det seneste årti er 16 pct. af lærerstillingerne i folkeskolen blevet nedlagt, mens elevtallet kun er faldet med syv pct. Det er sket samtidig med, at elevernes undervisningstid steg betragteligt efter skolereformen, og at lærerne i dag også skal stå for inklusion af elever med særlige behov. Der er altså væsentligt færre lærere til at løse en langt større opgave.
Vi hører jævnligt om lærere, der forlader folkeskolen, fordi de oplever, at der ikke er nok tid til at levere en undervisning af tilfredsstillende kvalitet. Konsekvenserne er alvorlige. Tænketanken Kraka har dokumenteret, at 18 pct. af lærerstillingerne varetages af personer uden den lovpligtige uddannelse, og KL har meldt om alvorlige rekrutteringsudfordringer i alle regioner."
De tre partier ville nu også finde en milliard om året på finansloven - nu kan vi få 275 mio. i år.
En kop vand til at slukke landets flammehav.
Mikael Munch-Brandt
(Læreruddannet 1996)
28-06-2020 22:04
De tre partier skrev:
"I Radikale Venstre, SF og Enhedslisten er vi derfor enige om at gå til de kommende finanslovforhandlinger med et fælles krav til regeringen om et økonomisk løft af folkeskolen allerede fra næste skoleår . Vi vil finde en milliard kroner årligt, der skal sikre flere lærere i folkeskolen og dermed styrke undervisningen og gøre folkeskolen mere attraktiv for både børn, forældre og lærerne."
Mikael Munch-Brandt
(Læreruddannet 1996)
28-06-2020 22:31
Men så kom der lige et Socialdemokrati i vejen.
"I kommer til at mærke, at Danmark har fået en socialdemokratisk undervisningsminister."
Mikael Munch-Brandt
(Læreruddannet 1996)
28-06-2020 23:12
Den nødvendige milliard-indsprøjtning kom aldrig
»Alene sidste år blev der nedlagt 1.200 lærerstillinger. Man kan så sige, at 275 millioner kroner måske er omregnet 400 lærerstillinger, og set i lyset af hvor mange stillinger der er nedlagt, så er det jo ikke et voldsomt antal. Men der kommer jo flere midler i de kommende finanslove«, sagde Anders Bondo Christensen til Politiken, da finansloven i december 2019 blev vedtaget.
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
29-06-2020 14:23
Lad os sige, at en kommune har 500 lærere 1.8.2020 og derefter modtager penge, der rækker til ansættelse af ti mere. Kan staten så kræve, at kommunen ikke går under 510 lærere? I 2021? 2022? 2013? Vel kan den da ej. Folketinget kan da ikke suspendere det kommunale selvstyre?
Men det kan ændre folkeskoleloven og fjerne de lange skoledage.
Helen Sørensen
29-06-2020 15:44
Antal læreruddannede???
Ønsker Ellen Trane viden om, hvor mange uddannede lærere der arbejder på skolerne fås retvisende svar IKKE via lønstatistikken.
Ved træk via løndata, får man oplyst al løn som udbetales efter overenskomsten. Lønstatistikken viser løn til den lærer der fx. er på barsel, til vedkommendes vikar samt til alle der arbejder som månedslønnede lærere - uddannede såvel som ikke- uddannede.
Hvis der er tale om ansatte på timeløn (dag til dag vikariater typisk - og under 8 timere/ugen) kan i lønstatistikken aflæses, hvilke løse vikarer man har haft inde med læreruddannelse og hvem der ikke har læreruddannelse. Typisk er der få med læreruddannelse der anvendes i denne kategori.
Tomas Hansen (tidligere debattør.)
(Lærer)
01-07-2020 14:15
Symbolpolitik.
Som Sauer er inde på.
Hvordan vil man opgøre det her? Vil man tvinge kommunerne til at fastholde det nuværende antal lærere og så tvinge dem til at ansætte X antal oveni for småpengene?
Det ironiske ved de lange skoledage er at vi lærere kan slet ikke tåle skoledagene gøres kortere - især ikke ved at fjerne UnødvendigUnderVisning.
Lavt sat vil det koste 3-4 stillinger på min skole hvis de fjernes, for man skal ikke være så naiv at tro, at lektionstallet pr. lærer sænkes.
Man vil udnytte situationen til at spare, flere, penge på skolen.