Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Heidi Macdams
(Folkeskolelærer)
02-09-2020 19:03
Jeg orker det faktisk ikke....
Jeg tror på, at bevægelse i undervisningen er godt for indlæringen, men jeg orker det ikke. Det tager for lang tid før det er så automatiseret og indarbejdet, at forberedelsen og oprydningen efter bevægelsen ikke tager dyrebar tid fra min undervisning. Men hvad så? Skal vi så bare droppe det? Nejnej! Men jeg ser meget mere værdi i et bevægelsesbånd hvis faglærerne kan byde und og være med til udførelsen i stedet for at jeg skal finde tiden til det den almindelige undervisning. Så kan de små fag også få den faglige bevægelse med. Og ligesom læsebånd, matematikbånd og alle mulige andre bånd kan det blive en fast del af skemaet. Så er der heller ingen der skulker ;)
Ninna Resting
(Tidligere lærer)
02-09-2020 19:15
Jeg orker det faktisk heller ikke....
Corona, nødundervisning og fagligt efterslæb, tolkbare retningslinjer i forhold til smitterisiko, ny arbejdstidsaftale og hvad dertil hører af nye forhold omkring samarbejde og høring, ny skolestruktur (i vores kommune), et nyt skoleår med hvad dertil hører af undervisning, møder, kurser, udviklingsprojekter o.l....
Det er naturligvis ikke nyt at bevægelse skal prioriteres, men kunne vi ikke bare få LIDT ro bare et øjeblik?
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
02-09-2020 19:52
Der bliver ikke mere bevægelse i undervisningen, før lærerne får tid til at lægge det til rette. Og lige netop det har ministeren selv skudt ned, da hun for nylig udelukkede en afkortning af undervisningstiden.
Ann Marquardsen
(Lærer)
02-09-2020 20:18
Stop, bare STOP!
Hvis ikke ministeren stopper med Antorini-stilen, så får hun jaget de sidste lærere væk. Som min kollega skriver ovenover, "Jeg orker det ikke" Sådan har vi det vist alle. Man kan næsten mærke, hvordan energien siver ud af kroppen ved tanken om, at man nu skal tvinges til mere,´. Skal jeg planlægge 45 minutters bevægelse hver dag, så bliver der ikke planlagt undervisning, det er så ministerens valg.
Karna Larsen
(Lærer)
02-09-2020 20:41
Hvad mener de 3 formandskandidater om dette udspil fra ministeren, og hvordan sikres lærerne med den nye arbejdstidsaftale konkret tid til denne opgave?
Anders Liltorp
(Kredsformand og Hovedstyrelsesmedlem)
02-09-2020 21:30
Ærligt talt...
Ærlig talt. Uanset om jeg var formandskandidat eller ej, så bliver jeg simpelthen så træt i mit ansigt af den slags. Ikke et ondt ord om viljen til at gøre noget godt for folkeskolen og for bevægelse i undervisningen, men...
Det bliver nødt til at stoppe og vi bliver nødt til at have et bedre samarbejde, for jeg tvivler ikke på den gode vilje og de mange aktører, der gerne vil hjælpe og støtte, men prøv nu det vi lige har aftalt i A20: Forpligtende samarbejde.
Jeg har ikke noget behov for at vide alt og blande mig i hvad ministre og folketingspolitikere vælger at gøre, men kontakten til os i DLF INDEN alle mulige idéer bringes i spil, vil virkelig være et plus. Vi skal ikke bestemme, men vi vil rigtig gerne kvalificere og hjælpe med bedre beslutningsgrundlag.
Jeg kender ikke detaljerne i det her, så hvordan det skal omsættes og hvad det kræver må vi jo finde ud af. Der burde være interesse i at sikre mulighed for at gennemføre det her - ellers sender man jo bare regningen videre til kommunerne, til skolelederen og så til medlemmerne. Det har meget sjældent skabt grundlag for succes. Tværtimod.
Mvh Anders
Ann Marquardsen
(Lærer)
03-09-2020 06:30
Svar til Anders L
Det er jo ikke nyt med de 45 min. bevægelse, men virkeligheden har præcist vist, at det ikke bare lige er noget man gør. Du har præcist fat i problemet, skiftende politikere får gode ideer og synes noget, det bliver så til lov.. i stedet børn man samarbejde. Pernille R. Theil har så være reformtilhænger fra start og det viser hun jo nu, lange skoledage, dem vil hun bevarer uanset børnene og lærerene fortæller hende den er gal, og nu vil hun tvinge bevægelsen ind, den ER der jo, når den ikke er der. Så er det fordi det ikke kan lade sig gøre med de rammer hun selv har vedtager, så ja, man bliver SÅ træt...
Iben Holm
(Lærer)
03-09-2020 14:53
Er det virkelig, hvad ministeren kan byde ind med på nuværende tidspunkt? Virkelig?
Et nanosekund efter afstemningen brøler ministeren noget om mere bevægelse.
Vil hun være så rar at fise ud klasserummet....NU!
kim krogh
03-09-2020 16:23
Mette Frederiksen anstrenger sig for at lægge afstand til Thorning-Corydon-æraen, mens undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil stadig går i Corydons fodspor.
Mod alle kvalificerede råd holder hun stædigt fast i, at danske børn skal gå i skole i ca. 11.000 timer i alt. Det er verdens højeste timetal.
I Finland er tallet ca. 6.500 over skoleforløbet - Pernille Rosenkrantz-Theil mener tilsyneladende, at danske børn er 40 procent dummere end finske børn. Ligesom Corydon. De bliver måske klogere af at hoppe 5-tabellen kl. 15.30?
Det er mærkværdigt afvigende fra statsministerens kurs.
Det er også uanstændigt tyveri af barndom.
Når man går i andres fodspor, kommer man aldrig forrest – slet ikke i Bjarne Corydons.
Karna Larsen
(Lærer)
03-09-2020 16:48
Hej Anders Liltorp. Dette svar er egentlig ikke alene til dig, men da du er den eneste formandskandidat der giver dig af med at svare i debatten, er det nu stilet til dig. Men håber meget at dine med-kandidater også ulejliger sig med at svare.
Du skriver at der skal et bedre samarbejde til. At det er løsningen. Men ingen kan jo tvinge ministeren til at samarbejde om det. Hun er øverste myndighed og har enevældig magt i sin portefølje. Hvordan vil du som formand sikre at lærerne med A20, ikke bare pålægges nye opgaver som f.eks. ministeren sender ressourceneutralt ned gennem systemet?
er formandens, HS og kredsstyrelsernes opgave at realisere A20. Det er jer der har anbefalet den nye måde at tænke arbejdstidsaftaler på. Så må I også vise hvordan det helt konkret sikrer lærerne, mod merarbejde, ude på skolerne.
Karna Larsen
(Lærer)
03-09-2020 16:50
Der skulle stå: Det er formandens, HS og..........
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
03-09-2020 17:31
Australien har det længste skoleforløb i verden, 12.000 timer, men det er fordelt på 11 obligatoriske skoleår. Vi har minimum 11.160 ekskl. pauser.