Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Mark Skiffard (Folkeskolelærer samt De32) 09-11-2020 21:09
Undervisningsministeren har desværre ikke forstået at problematikken handler om mere end blot vintereksamen nu og her. Vi har brug for samme udmelding om sommereksamen nu. Hvorfor dog udsætte den del? Dem der er klar vil kunne gennemføre og få erfaring til gavn for alle og dem der ikke er, vil kunne få tiltrængt ro omkring situationen. Fint med en lokal vurdering af om man kan gennemføre eksamen. Men hvem foretager den? Skolelederen? Læreren? Eleven? Jeg vil mene det var mest rimeligt hvis alle tre led skulle nikke ja. Ellers får den enes valg store konsekvenser for de andre to. Problematikken omkring at gennemføre en eksamen til sommer i valgfagene handler ikke kun omkring mistede timer til corona som måske kan indhentes. Fagene var ikke klar fra UVMs side ved opstart. Tiden er gået mange steder uden at læreren har kunne komme på relevante faglige kurser. Den samlede undervisningstid er i de situationer kommer for langt hen til at kunne indhentes selv hvis disse kurser begynder at kunne blive afviklet. Hvilket der ikke er tegn på. Status er fortsat at nogle steder blev klar, men for mange fortsat ikke er det. Og det har som sådan ikke noget med corona at gøre, men at man pressede fagene i gang og satsede på at klæde lærerne på løbende over de to år. En dårlig plan som vi mærker konsekvensen af nu. Den del er Undervisningsminsiteriets eget ansvar og de vil fortsat ikke tage konsekvensen af det og melde noget ud for sommereksamen. Det er ganske enkelt ubegribeligt at de igen overhører al kritik og fastholder lærere og elever i dette limbo.
Tim Johannsen (Folkeskolelærer) 09-11-2020 23:36
Meget ske inden sommer??
Eleverne får da ikke de timer der er mistet! Lærerne er sat til andre opgaver og eleverne har skemaer med andre fag. Hvad er det lige der skal ske inden sommer - ud over mere mistet undervisning?
Anders Groth Olsen (Projektleder hos Dansk Sang, Musiklærerforeningens Forlag) 10-11-2020 21:33
Mistet undervisning er et anliggende for skolen og/eller kommunen
I forhold til Tims kommentar om den manglende undervisning, vil jeg helt personligt opfordre til, at man rejser sagen i sin skolebestyrelse. Det er jo den, der har tilsyn med undervisningens gennemførelse. Jeg er sikker på at man mange steder i skolebestyrelserne kan finde opbakning til, at eleverne selvfølgelig skal have den tabte undervisning. Så må skolen finde midlerne dertil. Den prioritet vil mange skolebestyrelser støtte op om. Uanset om eleverne så ender med at gå til prøven eller ej, skader det i hvert fald ikke at have lidt mere PM-valgfag på programmet inden da.
Tim Johannsen (Folkeskolelærer) 12-11-2020 15:55
@Anders
Da de fleste fag efter 9. Opgiver emner fra 9. og 8. Klasse, hvilke fag er det så du mener skal afgive timerne? Derudover har de fleste lærere jo et fuldt skema. Jeg har ikke tænkt mig at læse timer ud over min årsnorm. (Jeg ville blive modregnet og ikke få særligt meget for det) Men det ville jo også kræve tid i skemaet både for eleverne men også i lokalet. Du får hverken elever eller lærere til at dukke op en lørdag. Men det er jo ret landsdækkende at undervisningen ikke har været ordentlig i flere måneder, samt at der går tid fra til coronahensyn. Det kan ikke være de enkelte skoler der skal tage hensyn til det.
Anders Groth Olsen (Projektleder hos Dansk Sang, Musiklærerforeningens Forlag) 12-11-2020 19:40
Lokale løsninger
Hej Tim Lad os lige slå fast at vi taler om 8. klasse. Jeg forstår ikke helt hvad 9. klasser har med dette at gøre. Hvordan timerne skal læses må i sagens natur løses lokalt på skolerne. Ihvertfald hvis man vil have gode løsninger. Og det stemmer jeg for. Jo tidligere man får planlagt at de skal læses, jo lettere bliver det at planlægge. Jeg har kendskab til en skole, hvor det kunne lade sig gøre at læse mange af timerne over en uge, hvor der i forvejen var planlagt erhvervspraktik. Den var i forvejen besværliggjort grundet corona. De bedste løsninger findes lokalt.
Tim Johannsen (Folkeskolelærer) 13-11-2020 15:04
@Anders
At hvis fagene efter 9. skal opgive emner til eksamen fra 9. og 8. klasse, så er de ikke interesserede i at give timer til valgfag i 8.. Det svarer til at tisse i bukserne.