Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
07-06-2021 19:03
I 2013 havde vi en velfungerende folkeskole, men alligevel havde reformpolitikerne intet problem med at 'kaste hele folkeskolen op i luften'. Faktisk er den aldrig landet på jorden siden. Intet af det, de ville dengang, er blevet til noget. Men alligevel skal vi nu pludselig kun ændre folkeskolen i små bidder og trække hele procesen i langdrag.
Det er tydeligt for enhver, at det egentlige anliggende her ikke er folkeskolens genopretning, men Socialdemokratiets selvopfattelse. Deres flagskib er forlist, men de vil ikke vide af det. Nu skal vi endelig ikke lave alting om, men bevare det, der virker og tage det skridt for skridt.
Men sandheden er jo, at INTET i reformen virker. Bortset fra besparelserne på udgiften pr undervisningstime pr elev og besparelserne på SFO'nerne. Der er intet pædagogisk bevaringsværdigt i denne reform.
Dette fodslæberi er en hån mod de over en halv million mennesker, lider under den i mange timer hver eneste dag.
Jens M Lindtner
(Overlærer)
07-06-2021 21:10
Resumé
1a: daværende regering ville skabe en succes ved at reformere skolen. De allierede sig med forskere som de vidste var enige i deres synspunkter og udelukkede andre, der ville sige dem imod.
1b: Lærerne havde det alt for godt og for meget magt. Ved at knække dem kunne de betale reformen.
2: reformen fejler som forudset
3: reformen skal ændres i småbidder, fordi ved at tilpasse små justeringer, så kan den endeligt for lov til at shine.
4a: alle dem, der ikke måtte være med i udformningen af reformen, skal nu alle hjælpe til med forslag til hvordan regeringen kan få reformen til at blive en succes.
4b: Regeringen vælger hvilke tiltag, der skal udmøntes og hvilke forslag skal ikke.
5: der må ikke tales for grimt om reformen, fordi den ikke må sløjfes, kun udbedres. Nok skal vi lade som om den ikke var så heldig og ikke mere end det, fordi den skal jo i realiteten ikke fjernes.
OBS: der må ikke snakkes om hvem, der har ansvaret for udformningen af reformen.
Det var vist det.
Malene A. Hansen
(Lærer)
07-06-2021 23:02
Politikernes ansvar for folkeskolen?
Undervisningsministeren:
“Vi kan skyde på hinanden og sige, at dette eller hint er den ene eller andens skyld. Men virkeligheden er, at folkeskolen er et fælles ansvar.”
Altså - nogle instanser her i landet har vel utvivlsomt et markant større ansvar end andre..?! Men ok - dem med mest magt har mindst ansvar eller hvordan?
Nikolaj Thomsen
(Lærer)
07-06-2021 23:26
Ingen ønsker en ny skolereform
Kære PRT
Du behøver ikke at finde den store langsommelige værktøjskasse frem fyldt op bl. a. nedsættelse af diverse udvalg og undersøgende forskningsgrupper og inddragelse af diverse interesseorganisationer.
På ingen parametre har skolereformen forbedret noget til det bedre. Enhver privat virksomhed ville efter samme proces gå tilbage til udgangspunktet før denne fejlsatsning. Rul reformen tilbage og lad skolen vende tilbage til tilstanden som den var i 2013.
Det er som sagt altid bedre i gamle dage.... Nej alt var ikke perfekt og der vil stadig være massive udfordringer ikke mindst i forhold til inklusionsproblematikken.
Samme model kunne i øvrigt være ønskværdigt i forhold til Aula.
Ønsker politikerne at gøre en reel forskel udover flotte ord og "lovninger" i offentligheden, skal folkeskolen prioriteres. Ikke med flere mål og central bestemte "skal" ting, men med klingende mønt og ressourcer.