Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Henrik Andersen
01-02-2022 14:22
Der er løsninger til effektiv sikring af klasselokalerne
Heldigvis ender der ikke så mange på intensivafdelingerne men problemerne i samfundet er større end nogensinde under pandamien.
Der findes effektive løsninger til sikring af klasselokalerne så der ikke kan smittes ved en teknologi kaldet negativ ionsering.
Løsningerne er enda certificeret og testet af verdens førende testinstituter.
Ydermere er der evidens og konkret skoler i Tyskland som har kørt gennem pandemien unden smitte i skolelokaler takke være anvendelse af teknologi. Læs successhistorien fra Jettingen i Tyskland hvor byens skoler og børnehaver har været beskytte af ProACtiveAir iO+ under pandemien https://activeair.dk/referencer/
Det koster ca 0,5kr pr person/dag at beskytte et klasselokale og så opnåes der tillige et godt indeklima.
Gordon...hvorfor kigger I ikke på at anvende teknologi til at sikre medarbejder, eler og forældre i jeres lokaler?
Kenneth Mandrup
(Lærer, AMR)
01-02-2022 17:36
Lærerne står højst sandsynligt med et kæmpe arbejde med det psykiske arbejdsmiljø. Senfølger fra corona er jo ikke kun fysiske symptomer men også psykiske. Der vil også givetvis være flere høje følelsesmæssige krav og udfordringer med elever og kolleger. Samtidig med at de fysiske senfølger/gener kan gøre det meget hårdt at komme på arbejde igen og fx dække andre og flere "ubesatte" klasser, fordi der stadig dukker syge kolleger op. Og så bliver man hurtigt udmattet i hovedet.
Mange skal også vænne sig til ændringerne. Elever reagerer vel også anderledes på genåbningen. Så mon ikke at man er meget naiv, hvis man tror, at alt bare bliver godt af at åbne samfundet fuldstændigt.
Kenneth Mandrup
(Lærer, AMR)
01-02-2022 23:03
...Og så er der "genåbningsangsten", som skal tages seriøst og behandles værdigt.
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-01-31-ikke-alle-er-trygge-ved-genaabningen-det-er-lidt-af-et-eksperiment-mener
Lærerne har stået i "felten" længe under hele coronaforløbet, hvor de har været udsat for utroligt mange forandringer, ændringer i restriktioner, megen smitterisiko og frygt, "alarmberedskab" m.m., som har tæret på den mentale robusthed. Nedlukning, virtuel skole, genåbning, udendørs skole, opdelte klasser, nødundervisning, afstandstagen,
, normal undervisning, hjemsendelse, virtuel skole, lang nedlukning, mange daglige timer på virtuel skole, nødundervisning, genåbning, normal undervisning, hjemsendelse igen, virtuel skole, genåbning igen med høj smitte, farvel til alle restriktioner men stadig høj smitte i skolerne og mange lærere smittede, kom hurtigere på arbejde igen efter sygdom, og hvad bliver det næste?
https://www.folkeskolen.dk/1855106/smittefrygt-frustrerede-laerere-foeler-sig-svigtet-af-myndighederne
Mange skift på 2 år med endnu flere ændrede restriktioner/anbefalinger. Under alt det her har der været høje forventninger til opretholdelse af god undervisning.
Der er vist ikke noget at sige til, hvis lærerne kan virke "lidt" udkørte.
Man må derfor have meget mere fokus på det psykiske fremadrettet fra alle kanter.
Hvad med at spørge lærerne? Hvordan har I det egentlig?
Kenneth Mandrup
(Lærer, AMR)
02-02-2022 17:44
Og mens vi venter... på afklaring... bliver vel flere syge af at gå på arbejde på skolen eller af at gå i skole?...Hmm...