Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Ellen Burkarl
21-02-2012 18:15
Fantastisk dejlig nyhed. Min søn med asperger går på Herning HF og VUC. Selv om han ikke går i den særlige klasse, smitter forløbet af på de andre klasser til stor gavn for alle. En befrielse, da han sidste år måtte opgive at gennemføre gymnasieuddannelsen på en anden institution - efter 2½ års studier. NU tror vi på det :-)
Deaktiveret bruger
(Deaktiveret bruger)
21-02-2012 19:35
En vellykket integration og inklusion
Nu da din søns karakter og personlighed efterhånden er færdigdannet, tænker du så ikke på, hvordan man i sin tid fik kontrollen over ham ved at styre hans opmærksomhed og handlinger, og hvad han selv var opmærksom på som barn, som gjorde, at han skulle have en Asperger diagnose? I alle de år, hvor børn og unge er blevet diagnosticeret med Asperger-diagnosen, som har rødder tilbage til 2.Verdenskrig, så er det sket en stor udvikling inden for videnskab og teknologi. For nogen er den "vellykkede integration" sket gennem en tilsidesættelse af vigtige tanker og følelser. Hvis din søn formår at give udtryk for hans tanker og følelser og har bevaret evnen til at tænke og handle selvstændigt er der vel kun tilbage, at ønske ham et stort tillykke. For dem der ikke fik udviklet mod eller evner til at kunne klare sig, som nu føler sig ramt og såret, og som ikke kan få øje på det frugtbare, livgivende og fantastiske ved at kæmpe en uendelig kamp med at lære at "lade som om", og lære at se på de andre og gøre som de andre- er der ikke tale om en sejr.
Louise Lindhardt
(projektmedarbejder Aspergere i Gymnasiet ved Høje Taastru Gymnasium)
22-02-2012 09:49
Konference om inklusion af unge med udviklingsforstyrrelser på videregående uddannelser
Ja, det er rigtig godt med disse tilbud til unge med eks. udviklingsforstyrrelser og deres succes på ungdomsuddannelserne på eksempelvis HTG og Paderup taler for sig selv. Men der må sættes fokus på overgangen til de videregående uddannelser og hvorledes vi kan sikre inklusionen af de unge her. Der tales i dag rigtig meget om inklusion i daginstitutioner, skoler og nu også på ungdomsuddannelserne. Men hvad med de videregående uddannelser? De elever vi har på Høje Taastrup Gymnasium vælger i høj grad en videregående uddannelse, men der er brug for at sætte fokus på og få sat gang i inklusionen på de videregående uddannelser, så vi sikrer de unge med eks. udvikklingsforstyrrelser optimale muligheder for gennemførelse og ikke mindst muligheden for at kunne bidrage aktivt til samfundet, som mange af dem ønsker.
Tjek konferencen på HTG d. 12.marts http://kursushtg.dk/index.php?leftmenu=6&kursus_id=144
Deaktiveret bruger
(Deaktiveret bruger)
22-02-2012 18:23
Udvikling-for-hvem eller hvad-for-noget?
Betegnelsen er/var uddannelse for børn og unge med særlige behov. Hvem eller hvad der virker forstyrrende på udviklingen afhænger også af øjnene der ser, hvilken erfaring man bygger sit udsagn på, og hvilken videregående speciallæreruddannelse man har taget.
Hvis man forestiller sig at børn og unge med særlige behov, som ofte har modtaget en anden undervisning en flertallet af mennesker gør, også altid pr. definition og pr. automatik overgår til at blive voksne med forstyrrelser i udviklingen og et livsvarigt handicap, så kan det være, at man har brug for et mere nuanceret menneskesyn og en større respekt for det enkelte menneskes individuelle særpræg.
En befrielse, da han sidste år måtte opgive at gennemføre gymnasieuddannelsen på en anden institution - efter 2½ års studier.
NU tror vi på det :-)