Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Deaktiveret bruger
(Deaktiveret bruger)
15-06-2012 13:07
Indlærings- hjælpe- og træningsprogrammer
Der er mulighed for at bruge træningsprogrammer baseret på enkelte elevers eller læreres færdigheder eller arbejde med et ægte, levende socialt engagement imellem elever, personale og personale/elever.
Arbejdsredskaberne vil fylde meget, hvis der f.eks. er 5 forskellige digitale løsninger i en klasse. Det fælles fokus vil helt sikkert være rettet mod IT, men opmærksomheden rettet i mange forskellige retninger.
Det må også medføre, at der samarbejdes, fordi samarbejdet imellem personalet, som har den ene eller anden udd.baggrund er væsentligt. Hvis fokus er rettet meget stærkt på enkelte grupper snarere end hvordan, så bliver det ikke alene personligt, men kan også komme til at gå ud over arbejdsglæden.
Det er samarbejdsviljen, og muligheden for at strukturere og organisere hvordan undervisningen skal tilrettelægges, der betyder noget- især for dem der er direkte involveret i undervisningen.
Så kan det godt være, at det er mere relevant at kalde det didaktik, fordi det er overvejelser omkring undervisningen, og ikke pædagogik forstået på den måde, at udelukkende baseres på videnskabelige og forskningsmæssige interesser. Men jeg synes man skylder pædagoger (som ofte også allerede har en videreuddannelse), at melde ud om viljen til at samarbejde overhovedet er tilstede, og på hvilke præmisser man forestiller sig et sådant samarbejde, så der kan arbejdes seriøst og med omtanke, når de elektroniske hjælpemidler for alvor skal tages i brug. Det er ikke i orden at udnytte enkelte i personalegruppen til at tage sig af urolige eller nervøse børn, som har svært ved at følge med i undervisningen, når de elektroniske hjælpeprogrammer skal integreres, fordi man mener, at det er hvad de kan få kompetence til at gøre, når de pt. ikke er mere engagerede.
Lige nu er Ipad og app "hypet". I en ipad eller app kan man finde alt, hvad der skal til for at lade sig underholde...
Hans Andersen
15-06-2012 16:04
Ipad og læsning
Fuldstændig enig at man ikke skal lave en løsning der kun kan bruges på en ipad... Det er for dumt.....I stedet burde man lave en skolesky, hvor brugerne kunne logge på, om de så brugte mac, ipad, tablet, iphone, androide, pc ect....
Her er en artikel om ebøger...
Og teamet fordømmer da heller ikke e-bogen, men understreger, at den skal ses mere som et underholdende element end en måde, på hvilken man kan øge børns ordforråd eller læseevne
Det kan undre mig, hvem der skulle få glæde af en UVM-app - iOS eller Android. De fleste undervisere går vel på UVM's hjemmeside for at finde lovstof og evt. nyheder. Den slags er vel let at læse i en browser - også på en iPad/Android tablet/smartphone?
Arbejdsredskaberne vil fylde meget, hvis der f.eks. er 5 forskellige digitale løsninger i en klasse. Det fælles fokus vil helt sikkert være rettet mod IT,
men opmærksomheden rettet i mange forskellige retninger.
Det må også medføre, at der samarbejdes, fordi samarbejdet imellem personalet, som har den ene eller anden udd.baggrund er væsentligt.
Hvis fokus er rettet meget stærkt på enkelte grupper snarere end hvordan, så bliver det ikke alene personligt, men kan også komme til at gå ud over arbejdsglæden.
Det er samarbejdsviljen, og muligheden for at strukturere og organisere
hvordan undervisningen skal tilrettelægges, der betyder noget- især for
dem der er direkte involveret i undervisningen.
Så kan det godt være, at det er mere relevant at kalde det didaktik,
fordi det er overvejelser omkring undervisningen, og ikke pædagogik
forstået på den måde, at udelukkende baseres på videnskabelige og forskningsmæssige interesser.
Men jeg synes man skylder pædagoger (som ofte også allerede har en videreuddannelse), at melde ud om viljen til at samarbejde overhovedet er tilstede, og på hvilke præmisser man forestiller sig et sådant samarbejde, så der kan arbejdes seriøst og med omtanke, når de elektroniske hjælpemidler for alvor skal tages i brug.
Det er ikke i orden at udnytte enkelte i personalegruppen til at tage sig af urolige eller nervøse børn, som har svært ved at følge med i undervisningen, når de elektroniske hjælpeprogrammer skal integreres, fordi man mener, at det er hvad de kan få kompetence til at gøre, når de
pt. ikke er mere engagerede.
Lige nu er Ipad og app "hypet".
I en ipad eller app kan man finde alt, hvad der skal til for at lade sig underholde...