Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Flemming Ast 19-12-2012 11:33
Ordblinde testes ikke, fordi kommunerne mener, det er for dyrt med udstyr.
Nu har jeg lige siddet med 3 ordblinde fra forskellige steder i Danmark.
En på 18 år, en på 17 år og en på 35 år. Ingen af disse 3 blev testet i skolen, fordi kommunerne mente, at det blev for dyrt med hjælpemidler.

En af disse 3 er så blevet psykisk syg p.g.a. de problemer, vedkommende har haft i skolen.

Og nu kommer der en regning til kommunen, som er 100 gange større end prisen for et hjælpemiddel.
Anette Kristensen (lærer) 14-01-2013 13:29
Både regering og KL møder lærerne med en krigsretorik som er fuldstændig urimelig. At en socialdemokratisk undervisningsminister er så skadelig for skoleområdet, er desværre kommet som en stor overraskelse.
Mindre overraskende er det nok, at KL vil presse lærerne til den sidste dråbe.
Men det er jo sørgerligt hvis man tror, at man med dyb mistro, kategoriske krav og snak om lockout, mener man får en bedre skole. KL aner ikke hvor meget der netop vindes ved, at tid kan lægges som det passer den enkelte og hvor det er mest frugtbart. Hvor kommer egentlig dette tilstedeværelseskrav fra? KL burde formulerer højt, at de ringeagter lærerne så meget, at de ikke tror lærerstaben laver noget hjemme. KL´s ledelsessyn er i den grad ude af trit med 2013. Der burde komme et regeringsindgreb af netop denne årsag!
Det er svært at finde en der ved noget om ledelse, der vil påstå, at fokus på ”tilstedeværelse” er vejen til toppræstationer i et videnssamfund.
Flemming Ast 14-01-2013 15:33
Man kan ikke lave om på sig selv
Politikkere vil gerne ensrette alle til en bestemt tankegang. Mange vil hellere lade lærerne finde ud af det selv, være sig selv, og give den tillid til lærerne, som de sidste test har vist, er en berettiget tillid.

Det er ikke antallet af timer, der er afgørende. Det er indholdet og fremlæggelsen, der er vigtig.
Mette Hansen (Pædagog) 04-03-2013 10:10
Kom nu igang kære lærere
Denne debat samt udspillet fra regeringens side er for midt vedkommende længe ventet. Der er på alle kanter brug for en ny måde at se vores folkeskole på. Både for elevernes side, men så sandelig også fra lærerenes.

For det første er det kun ret og rimeligt at man arbejder den tid man får penge for. Det gør lærerene ikke, heller ikke selvom de skulle undervis op til 25-26 timer som der bliver påstået fra lærerenes side....

Jo er du måske ny lærere uden pensum og erfaring er timerne godt givet ud. Men en lærere som har haft sin pensum i en årrække, ja der er der altså ikke meget at komme efter. En anden ting er retning og andet arbejde i denne dur. Men igen er dette en såkaldt tidsrøver der ikke kan sættes nøjagtige tal på. En underviser i de naturfaglige fag vil ofte blot have behov for at gennemgå en facitliste og lave en kommentar til udregningen når facit er for forkert!! En dansklærer derimod skal dog tjekke det danske sprogs facit, samt det æstetiske, det tager bare mere tid....Sort hvidt er det jo ikke..

Fælles for alt dette, er at jeg mener at uanset hvilken mængde tid der bliver brugt skal denne bruges på arbejdspladsen også til forberedelse og afsluttende arbejde..

Pædagogen tager ikke hjem og laver skriftligt arbejde ej heller gør socialrådgiveren og mon ikke dette ville gøre at lærerene kunne komme ud og bruge deres tid på vores poder i klasselokalet, istedet for at sidde og glo på lærerværelse eller kontor. For JEG personligt NÆGTER at tro at en lærere med færdigt pensum bruger over 10 timer ugentligt på netop forberedelse..
Lisbet Rittmann (Lærer i udskolingen) 05-03-2013 12:33
"Normalisering" af arbejdstid
Betyder en "normalisering" af arbejdstiden så, at jeg er sikret at have helt fri for arbejde når jeg går hjem efter 7,4 timer? Ingen møder efter dette tidspunkt, ingen forældresamtaler, arrangementer m.m.

Og er jeg også sikret ret til at kunne afholde 6 ugers ferie, som jeg selv kan disponere over?

Er jeg sikret en arbejdsplads på skolen, så jeg stadigvæk kan rette elevarbejder?

Er jeg sikret retten til min. 30 min. pauser i løbet af en dag, pauser, som ikke skal tilbringes med arbejdsrelaterede forhold?

Er jeg sikret mine maximalt 37 timer om ugen uanset om skolen har åben eller lukket?

Hvis overstående kan blive opfyldt, så vil jeg overveje om en "normalisering" være OK for mig, da læreren så bliver lønarbejder der ikke kan "smides" rundt i manegen med både to og tre delt tjeneste på en dag samt pædagogiske weekender, 42 timers arbejdsuger, diverse aftenmøder m.v.



Bo Kristensen 05-03-2013 17:23
Mette Hansen
Du bliver nødt til at underbygge dine påstande, hvis vi skal kunne debattere nogenlunde sagligt med hinanden.

Lad mig starte med at bringe Lars Løkkes rejsehold i spil. De opgjorde en gennemsnitlig lærers arbejdstid til 42 timer om ugen i den periode, hvor de var ude og undersøge tilstanden i de danske folkeskoler.

Jeg er også med på, at du mener, at arbejdstiden SKAL bruges på arbejdspladsen. Du fortæller dog ikke hvorfor. Tonen i resten af dit indlæg signalerer dog, at det nok handler om, at du anser lærere for nogle dovne svindlere. Har jeg ret?

Du NÆGTER at tro på.... Jeg nægter at tro på, at det er konkrete erfaringer, der ligger til grund for den tro, du her giver udtryk for.

Jeg er heller ikke enig i din vurdering af tidsforbruget til rettearbejde. Jeg har ofte brugt 45 til 60 min. i snit på hver af mine elevers afleveringer i matematik. Det kommer jo meget an på, i hvilket omfang og til hvad, man vil bruge afleveringerne.
jesper nielsen (lærer) 05-03-2013 22:08
@ Mette hansen
Jeg synes du skulle prøve at følge en lærer i nogle dage eller lave et jobswab .. Så kan vi tale sammen bagefter
Mette Hansen (Pædagog) 05-03-2013 22:43
Jeg kan godt forstå
At lærerne prøver at fastholde den nuværende arbejdstid. Det ville jeg da også hvis det var min røv. Når det så er sagt, så findes der også blandt mine kollegaer nogle der mener at de ingenting kan nå. Og helt ærligt hvis man i gennemsnit bruger 50 min på at rette en matematik aflevering så er der da noget galt eller der er tale om en ekstra ordinær opgave...

Det handler også om at se nye veje, meget hjemmearbejde vil kunne klares i timerne. Dette ville de såkaldte svage elever også have glæde af da de kan få den støtte og vejledning der er brug for. Mange af disse elever kommer fra hjem med knappe ressourcer og har brug for skolens støtte.

Jeg er ikke lærer, men har dog en mor og en søster der er og erfaringer og meninger er som mennesker er forskellige.. Kan dog sige at det ikke er samtlige lærere der synes at disse foreslag om at optimere arbejdstids reglerne er helt til hundene..

Men jo jeg synes at det er ret og rimeligt, at man er de timer som man får løn for på arbejdspladsen og nej ingen skal arbejde 42 timer, men det mener jeg nu også er sat noget på kant!!

Mette Hansen (Pædagog) 05-03-2013 22:56
Lisbet Ritman
Mange mennesker arbejder med differentieret norm tid jeg selv har 47 timer nogle uger og 28 andre det hører med til at være offentligt ansat i arbejdet med mennesker hvis pædagoger kan, kan lærere vel også...

Og jo man har fri når man går hjem, så må fagforeningen gå ind og lave krav om opkald osv. som man gør hos andre faggrupper..

Ang. ferie ligger den der hvor langt størstedelen af den danske befolkning ønsker ferie og så må man vel heller ikke glemme at lærerene får lidt mere ferie end resten befolkningen når man tæller den første uge i sommerferien med, samt den sidste. Ja det tæller som afslutning og forberedelse tid, men come on!!

Pauser er relativt, ja jeg har også ret til 30 min. pause SÅFREMT mit arbejde tillader det, det gør det ikke nogen dage og sådan er det!!
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 06-03-2013 00:23
Mette H: Hvorfor kloger du dig på andre menneskers arbejde, når du reelt ikke ved nok om det? Hvorfor afviser du oplysninger som du bare ikke TROR på ? Jamen tror du da at Lars Løkkes Rejsehold var hyret til at gå lærernes ærinde, da de kom frem til, at lærerne arbejder i snit 42 timer om ugen?

Jeg undrer mig over, hvad der driver dig?
Henning Andersen (lärervikar) 15-03-2013 18:41
LR. to- og tredelt, ikke "to og tre delt"
Bo Kristensen 15-03-2013 18:55
Vigtig kommentar!
Den formår virkelig at rykke debatten.
Tak for det henning andersen uden store bogstaver.
Henning Andersen (lärervikar) 15-03-2013 19:02
LOL, Bo.
Bo Kristensen 15-03-2013 19:04
;-)
Henning Andersen (lärervikar) 15-03-2013 20:18
L.Rittmann. Normtid, lärerne og forberedelsestid skrives 100 gange hver. Og saa maa du se at faa lärt anständig kommasätning. Ja, der er noget at se til i din sparsomme fritid.
Henning Andersen (lärervikar) 15-03-2013 20:28
Fejlskud. Sidste kommentar skulle have väret til Mette Hansen og ikke til Lisbet Rittmann, som jeg ellers ynder at mobbe for tiden. Undskyld til Fru Rittmann.
Fejltagelsen skyldes, at Fru Hansens kommentar var adresseret til Fru Rittmann.
Henning Andersen (lärervikar) 15-03-2013 20:50
Fru Ravn! Mette skriver RÖV!
Henning Andersen (lärervikar) 15-03-2013 21:04
Der var osse én, der skrev "lärersvinene", Fru Ravn!
Henning Andersen (lärervikar) 15-03-2013 21:32
Maa de vel det?
Henning Andersen (lärervikar) 16-03-2013 01:46
JN. "jobswab" - swab er noget andet end swap.
Henning Andersen (lärervikar) 16-03-2013 17:48
Bo Kristensen. Tak, sommetider maa der tales med store bogstaver.