Okay, så "Aarhus-aftalen er et vigtigt skridt i retning af en ny folkeskole" som skal "skabe den bedste skole for alle børn."
Og det vil de gøre ved at skemalægge lærernes forberedelse, så de skal forberede sig på fastdefinerede tidspunkter, samt have dem til at stemple ind og ud som på en fabrik i 1900-tallest industrisamfund?
Her gik jeg og troede at det var MERE fleksibilitet og ikke MINDRE der "skaber den bedste skole for børn."
Anders H. Jensen
(Lærer)
25-09-2013 17:18
Ja
Du har ret Zeki.
Alligevel tror jeg næsten man skal være glad hvis man ender med en aftale som Århus. Det kan blive endnu værre.
Lars Christensen
(Lærer)
25-09-2013 19:34
Århus-aftalen
Spændende tiltag, hvis al forberedelse skal foregå på skolen i arbejdstide fra 8-15. Jeg tror ikke at det vil fremme kvaliteten i undervisningen, da man sidst på dagen er træt. Til gengæld har vi så fri når vi forlader skolen, lukker vores "kontor" og tager hjem.
Tobias Jakobsen
(Lærer)
26-09-2013 12:54
Århus aftale
@Lars. Selvfølgelig kan vi arbejde på skolen til kl. 4. Jeg er selv på den skole jeg arbejder på fra 8-5 hver dag. Hvis vi vil øge vores agtelse i samfundet, kan vi ikke tillade os at sige vi ikke vil arbejde 8-16 fordi vi er trætte. Det er alle andre også.
Til gengæld vil det have en god effekt at vi kan forlade 'kontoret' kl 16. Hvis man kan tage fri fra arbejde til at gå i banken, kan man også tage fri fra arbejde til at møde ens barns lærer.
Johnny Christiansen
26-09-2013 20:50
Århus aftale og replik til Tobias Jakobsen
Dejligt at vores kolleger har lavet en så fin aftale for kommunen og dejligt at den kan give karrieremuligheder for den lokale lærerformand. Nu skal det nok glide glattere med overgangen i Århus. Og til Tobias- Det lyder det da også dejligt med en lærer der arbejder 45 timer på sin skole hver uge - det ser vi frem til at vi alle kan komme til. Særligt da det ser ud til man, som du, kan lave fagpolitiske kommentarer i denne arbejdstid !
Jens Hareskov Christensen
28-09-2013 02:26
Århus-historie
Det lyder besnærende med en buffer på 215 timer, og at det er lykkedes at lave en lokalaftale. I virkeligheden er det lykkedes kommunen at undslippe kravet om at etablere arbejdspladser og samtidig fået to års betænkningstid. Det er godt at lave lokalaftaler, men lav nogle gode aftaler, der tvinger kommunerne til at etablere arbejdspladser, hvis de vil have os til at arbejde mere på skolen, eller en rimelig buffer til forberedelse, hvis de ikke vil have os til at arbejde mere på skolen. Århus sætter sig mellem to stole, og det er ikke til fordel for lærerne.
Karen Ravn
(webredaktør)
28-09-2013 07:39
Arbejdspladser
Jeg fik desværre ikke nævnt det i denne artikel - men Aarhus Kommune har bestemt planer om at indrette lærerarbejdspladser og har sat penge af til det i budgettet - se http://folkeskolen.dk/534200/aarhus-penge-til-at-styrke-samarbejdet-paa-skolerne Mvh Karen Ravn Folkeskolen.dk
Lotte Kirkegaard
29-09-2013 15:12
Århus-aftale
Jeg mener, at man efter 7. lektioner i 6-7 forskellige klasser stort set uden pauser fx pga. gårdvagter m.v. godt kan være temmeligt træt oven i hovedet, også mere træt end i andre jobs. Det er jo fx anerkendt, at flyveledere ikke skal arbejde så mange timer som andre, pga. den måde hvorpå jobbet er skruet sammen. Jeg har altid godt kunnet tænke mig, at man undersøgte de sundhedsvidenskabelige effekter af lærerarbejdet, da man er meget "på", konstant er omgivet af meget støj, og altid har deadlines der skal overholdes. Jeg tror, at mange lærere efter en hel dags undervisning lige tager sig en pause, men går tilbage til forberedelses- eller rettearbejdet om aftenen. Men det må altså være op til nogle eksperter at belyse.
stig andersen
(lærer)
02-10-2013 12:16
Lorteaftale
For at sige det lige ud. Hvor er min FAGFORENING ? Hvorfor sætter vi ikke hårdt mod hårdt, hvorfor skal vi altid "skabe den bedste skole for børnene " når vi bliver spanket så hårdt? Hvorfor er jeg medlem af en forening der kalder sig fagforening, men optræder som en dikkende lammehale?
Richard H. Sørensen
(Lærer)
02-10-2013 13:40
Hvem har lavet aftalen
Hvem har lavet aftalen.? Skal den ikke godkendes af medlemmerne i Århus? Det er vel ikke kun en mand, der siger ja? (Det vil da være udemokratisk, hvis det var)! Aftalen skal da til høring og tales igennem! Eller hvad?
Karen Ravn
(webredaktør)
03-10-2013 10:18
@Richard. Aarhusaftalen er forhandlet af Århus Lærerforenings styrelse. På en generalforsamling den 18. september gav et stort flertal af deltagerne styrelsen mandat til at indgå en lokalaftale. Det er dog ikke noget formelt krav. Det var det heller ikke ved de tidligere lokalaftaler, som blev indgået i forbindelse med de tidligere lokalaftaler, har vi fået oplyst i DLF’s sekretariat. mvh Karen Ravn folkeskolen.dk
Karen Ravn
(webredaktør)
03-10-2013 10:48
@Richard. Aarhusaftalen er forhandlet af Århus Lærerforenings styrelse. På en generalforsamling den 18. september gav et stort flertal af deltagerne styrelsen mandat til at indgå en lokalaftale. Det er dog ikke noget formelt krav. Det var det heller ikke ved de tidligere lokalaftaler, har vi fået oplyst i DLF’s sekretariat. mvh Karen Ravn folkeskolen.dk
Og det vil de gøre ved at skemalægge lærernes forberedelse, så de skal forberede sig på fastdefinerede tidspunkter, samt have dem til at stemple ind og ud som på en fabrik i 1900-tallest industrisamfund?
Her gik jeg og troede at det var MERE fleksibilitet og ikke MINDRE der "skaber den bedste skole for børn."