Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 21-03-2014 16:42
Casper foretrækker at forberede sig alene, når tidspresset er stort, for som han siger: »Jeg kan ikke rumme mere end et vist antal samarbejder på samme dag. Samarbejde er kompromisets kunst, og man skal kunne opgive suverænitet« Sådan har ni ud af ti lærere det, vil jeg tro.

Men heroverfor står de skoleledere, der siger som skolelederen fra Tagensbo Skole, Jeanne Jacobsen: " Vi slår den privatpraktiserende lærer helt ihjel. Lærerne skal planlægge sammen, de skal videndele. Vi kan ikke have, at de dygtige lærere går hjem og arbejder dér, og at de knap så dygtige lærere går hjem og arbejder." (http://www.folkeskolen.dk/542498/debat-i-bella-hvordan-forbereder-laererne-sig-bedst-)

Hvor mange skoleledere, der har dette syn på lærerarbejdet, ved jeg ikke, men de er i hvert fald lagt i kakkelovnen til en alvorlig konflikt her mellem lærere, der nok ved, hvordan de selv arbejder bedst, og skoleledere, der mener at vide bedre.
Richard H. Sørensen (Lærer) 22-03-2014 00:30
Så må vi jo være konsekvente.
" Vi slår den privatpraktiserende borgmester helt ihjel. borgmestrene skal planlægge sammen, de skal videndele. Vi kan ikke have, at de dygtige borgmestre går hjem og arbejder dér, og at de knap så dygtige borgmester går hjem og arbejder."
" Vi slår den privatpraktiserende leder helt ihjel. Lederne skal planlægge sammen, de skal videndele. Vi kan ikke have, at de dygtige ledere går ind bag døren og arbejder dér, og at de knap så dygtige ledere går ind bag døren og arbejder."
" Vi slår den privatpraktiserende elev helt ihjel. eleverne skal lærer sammen, de skal videndele. Vi kan ikke have, at de dygtige elever arbejder selv, og at de knap så dygtige elever selv må arbejde."
" Vi slår den privatpraktiserende familie helt ihjel. Familierne skal planlægge sammen, de skal videndele. Vi kan ikke have, at de dygtige familier bliver hjemme og bor dér, og at de knap så dygtige familier bliver hjemme og hygger sig."

Det er farligt at være sammen med sig selv! En sådan person kan finde på de frygteligste ting.
Josephine Kaldan (Pens. Talepædagog og overlærer.) 22-03-2014 07:34
Fælles forberedelsestid.
Det er ejendommeligt, men de mennesker, der har så travlt med, at vi skal forberede os sammen, de har ofte eget kontor.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 22-03-2014 13:14
Jamen Josefine, det er da klart, der er nu engang forskel på kong Salomon og Jørgen Hattemager. Lærere kan man herse rundt med som en flok hovbønder. Skoleledere skal man bukke og skrabe for. Sådan laver man en god fabrik. Hvad en skole egentlig er for noget, har disse skrivebordsgeneraler tydeligvis ikke begrebet.
jesper nielsen (lærer) 22-03-2014 16:33
Og så er den lge den her fra Hr. Balle
"Jeg er ikke enig i Lærerforeningens meget kantede måde at se det på. Mange lærere forsøger at fremstille det som om, skolen nu er en 8-16 industri-arbejdsplads. Men det skal det absolut ikke være. Det skal være en moderne, fleksibel arbejdsplads, hvor vi lægger arbejdstiden i forhold til, hvad der er behov for" .. så nu er det lige pludselig DLF's skyld det hele .. igen!

http://www.bt.dk/danmark/det-kommer-laerernes-nye-arbejdstid-til-at-betyde



Thora Hvidtfeldt Rasmussen (Lærer emeritudse) 23-03-2014 07:40
"Jeg siger ikke, at der foregår spild i skolen. Men en lærers tid med 20 elever er vel den mest kostbare tid, vi har i kongeriget. "
Øh - hvorfor det? Den mest kostbare? Den lærer, der engageret og velforberedt går ind til en klasse, ikke bare med 20 elever, for den slags små klasser bliver der færre og færre af, men med 26 - han eller hun får formentlig betydeligt mindre i løn end den Lean-konsulent, som "Folkeskolen" lader sig føre rundt i skolen af.
Jens Linder er tidligere lærer, og vi får meget at vide om hans projekter mange steder, bl.a. på Bakkeskolen i Kolding. Vi får at vide, at lærerne lærte at bruge "en projekttavle" til deres teammøder, og at der skete et skifte " fra egen lærergerning til fælles mission".
Skidt nu med, at "mission" ikke rigtig klinger godt i forhold til min faglige forståelse - jeg er sådan mere til forståelse og tænkning - men hvad med fagligheden? Steg den virkelig med 10%, og hvordan målte man det?
For det er vel en god idé at evaluere på den slags forandringer. Tænk, hvis lean-konsulenter skulle vise sig at være mindre nyttige end ekstra lærertimer! Så måtte vi jo prioritere anderledes - ikke?
Bettina Buch (Forsker og læreruddanner) 24-03-2014 09:53
Reelt kommer han jo ikke med et eneste konkret tiltag, der har dokumenteret effekt, gør han? Jeg mener, brug af en projekttavle...resulterede i "Der skete et skifte fra egen lærergerning til fælles mission". En række buzz-words, som netop ikke kan dokumenteres efter de selv samme principper, som Lean-principperne gerne vil bruge. Helt ærligt, så skal der noget mere til, hvis den konsulent skal overbevise mig.