Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Britt Jadesø
(Lærer )
11-12-2014 16:55
Selvstyre
At AMA er glad for kommunernes selvstyre og derfor ikke mener, at det er KL's opgave at diktere nationale løsninger, står da i skærende kontrast til de "opfordringer" KL har sendt ud om tilstedeværelsespligt.
Tomas Hansen (tidligere debattør.)
(Lærer)
11-12-2014 17:05
Sidste afsnit er meget enkelt.
Jeg får stadig mails om jobtilbud fra Jobindex - i min region er der mellem 50 & 75 ledige stillinger om ugen - det er mindst dobbelt op på sidste år.
Sidst min skole søgte TO faste lærere, der var 25 ansøgere - sidste år på samme tid var der normalt i omegnen af 100+ ansøgere til stillinger.
Samtidigt med søgningen til læreruddannelsen er faldet - igen.
Hvis man "følger den konkrete udvikling tæt" ved man også situationen nærmer sig ren desperation. Og vi er kun 5 mdr inde i det største skolemæssige eksperiment i DK nogensinde.
Tomas Hansen (tidligere debattør.)
(Lærer)
11-12-2014 17:11
Oplagt artikel.
Det burde være ret enkelt for Folkeskolen at få Jobindex til at trække en liste over deres stillingsopslag inden for undervisning i grundskolen siden f.ex juni 2013 og så lave en statistik over antallet af opslag - det vil meget nemt vise stillinger og dermed også hvor mange muligheder der er.
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
11-12-2014 18:22
Hun minder mig om borgmesteren fra Nr. Væmmelse i At Tænke Sig. Zombievås i lange baner.
Jens M Lindtner
(Overlærer)
12-12-2014 08:27
Det her er direkte citat fra Ziegler, som udtaler sig om de kommunalt ansatte og det arbejde de udfører " Men de brænder sådan for det, at de ind i mellem bliver misfornøjede over det, fordi de har så stort et omsorgsgen, at de føler, at de ikke har tid nok til opgaven. Men det er til den opgave, som de selv føler, at de skal levere. Ikke til den opgave, som kommunen har besluttet, at de skal levere. Men det er positivt for os, at vi har medarbejdere, der brænder for det og vil levere mere. "
Dvs at kommunalt ansatte skal levere den vare i den kvalitet, som kommunen har besluttet. Ikke mellemlederen, ikke skolelederen. Det er kommunen, der sætter rammmerne for den kvalitet vi skal præstere og vi skal vænne os til "godt nok". Hvor blev lederne lige af i Zieglers ligning?
Tomas Hansen (tidligere debattør.)
(Lærer)
12-12-2014 08:31
Det er da ret enkelt.
Kommunen beslutter noget, det beder de forvaltningen forklare lederne, der forklarer det til lærerne - det er helt banal ledelse. I det mindste i meget hierarkiske strukturer.
Det er ikke anderledes end på alle andre fabrikker, der udstikker bestyrelsen en kurs, som direktionen pålægger mellemlederne at få arbejderne til at udføre.
Når det så er sagt, så er Ziegler på tynd is, hvis man sammenligner med deres udtalelser om at blive så dygtige som muligt ect.
Men det var også en uhellig alliance, der blev indgået.
Stig Andersen
(lærer)
12-12-2014 17:19
Det handler om økonomi
Det her bekræfter jo blot, at de mange politiker-udsagn om, at formålet med arbejdstidsloven ikke var besparelser, men alene at styrke ledernes mulighed for at prioritere mellem lærernes arbejdsopgaver, var det rene bedrag. Hele øvelsen handler om at gøre det nemmere for kommunerne at gennemføre nedskæringer og forringelser.
Flemming Ernst
(Lærer)
12-12-2014 17:42
Tænk hvis på den enkelte skole kunne udtænke løsninger, der var til gavn for lærerne, for deres forberedelse af undervisningen og dermed for eleverne. Men virkeligheden passer ikke nødvendigvis ind i forud definerede skabeloner. Eksempel fra den virkelige skole: Lærerne skal være på skolen til kl. 16, det er bestemt af forvaltningen. Mødet i Pædagogisk Råd slutter kl. 15.45. Hvad gør man så? Går hjem og bruger de sidste 15 minutter en anden dag i forbindelse med anden forberedelse, eller bliver man på skolen til kl. 16, fordi det skal man? Forvaltningen siger et, en fornuftig skoleleder noget andet. For hvor mange kan anvende tiden fra 15.45 til 16.00 til noget fornuftig forberedelse
Tomas Hansen (tidligere debattør.)
(Lærer)
12-12-2014 17:45
Det er ikke kun de 15 minutter, det er de 10 minutter før timen starter, det er de enkeltstående timer, det er de 3 timer efter SEKS klokketimers undervisning ect.
MEN der er en stor fordel ved det - NU slutter PR rent faktisk til tiden, der er ikke nogen som liiiiiiige skal fortælle videre eller snakke færdig - når klokken er 15.50 SHARP - så er vi klar til at smutte - ingen 20-30 minutters forlængelser af PR.
Deaktiveret bruger
13-12-2014 10:24
Forholdet mellem administration og ledelse
Igen dokumenteres det at KL ikke formår at udøve den ledelse, de forventer af andre. Jeg har IKKE - af min nærmeste leder - fået at, vide hvad jeg nu skal gøre (for at gøre eleverne så dygtige de kan blive - på kortere tid). Jeg har til gengæld fået en opgaveoversigt, som jeg har bedt om at få uddybet, men ikke hørt mere om.
De personer, der er ledere for os, er endnu ikke blevet udstyret med ledelsesværktøjer. Bemærkningen som Ziegler fremfører: "- Der er det nogle gange en ledelsesopgave at gå ind og sige til dem, at det er 'det her', der er serviceniveauet. Og når vi har leveret det, så er det godt nok."
Den ledelsesmodel har han endnu ikke fået implementeret. Og slet ikke formået at formidle til "kunderne" - forældrene.
Vi -lærerne- bliver stadig brugt som skjold og langt hen ad vejen er vi desværre selv medvirkende til at fastholde illusionen om et uforandret serviceniveau ved hele tiden at holde hånden under et defekt system, der mangler (ledelses)ressourcer. kilde: http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2014-11-23-ziegler-om-fortravlede-ansatte-det-er-naturligt
Kirsten Scheel-Whitte
14-12-2014 15:32
" ... Alle har et dybfølt og ægte ønske om at få skabt de bedst mulige rammer for skolelederne, lærerne og andre medarbejdergrupper ..."
I KL ? Hvordan har de vist det i ord eller gerning?