Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Lars Christiansen (Folkeskolelærer) 05-11-2015 10:26
7 ud af 10???
Jeg kunne godt tænke mig at få oplyst om det er korrekt at syv ud af ti stemte for OK15. Jeg har hørt at det er 70% af dem der rent faktisk stemte og ikke af stemmeberettigede og det er jo noget andet, da stemmeprocenten var relativ lav. Hvis det er rigtigt hvad jeg har hørt, så synes jeg at det nærmer sig manipulation med tal og det har vi jo nok af uden for egne rækker.
OK15 var og er efter min mening en katastrofe for sammenhængskraften og jeg håber at vi får flere med Morten Refskovs synspunkter i hovedstyrelsen.
Karen Ravn (webredaktør) 05-11-2015 10:48
Tallene
Kære Lars Christiansen
Det var naturligvis 7 ud af 10 af de afgivne stemmer, der var ja-stemmer - se blandt andet http://www.folkeskolen.dk/560029/laererne-stemmer-ja. Stemmeprocenten var i øvrigt rekordhøj ved OK15, men det er klart, at vi ikke kan vide, hvad de sidste 22,7 procent af de stemmeberettigede mente om resultatet.
mvh Karen Ravn
folkeskolen.dk
Lars Christiansen (Folkeskolelærer) 06-11-2015 06:32
Tak for svar
Jeg synes ikke at det er retvisende at sige og skrive at 7 ud af 10 lærere stemte ja til overenskomsten, uden samtidig at fortælle at det er på baggrund af de afgivne stemmer man kommer frem til det resultat. Man kan få et indtryk af at opbakningen til de 15 punkter var mere massiv end de virkelig var. Reelt var det jo kun lidt over 50 % der stemte ja og det lyder lidt anderledes.Gad vide hvor mange der ville stemme ja i dag?
Jens Rasch 06-11-2015 16:00
Tilladt at tænke selv
eller nej ,det er vel netop ikke - Lars Christiansen.

Lars Christiansen (Folkeskolelærer) 07-11-2015 10:11
Tilladt at tænke selv..
Citat fra tidligere indlæg.. Vi har nu stemt ja til fredeligt at arbejde frem mod bedre arbejdsforhold for lærerne. Der vil nu være kommuner, hvor der er lærere, der bliver trynet, og der vil være kommuner, hvor lærerne bliver taget med ved forhandlingsbordet. Det bliver en vanskelig position, DLF kommer til at stå i, for hvordan skal foreningen sikre, at der bliver ensartede og rimelige betingelser for alle lærere i landet. Hvordan vil DLF sikre, at nogle kommuner ikke bliver brugt som løftestang for andre kommuner. Hvordan vil DLF sikre, at dette ikke kommer til at splitte foreningen?

Jeg accepterer JA'et og er med på vognen, men alligevel vil resultatet stå og skurre i ørerne.Hvad blev vi egentlig klogere på ved afstemningen?Hvad dækker tallene egentlig over?

12612 stemte ikke.

12841 stemte nej,

30106 stemte ja.

Det var ikke et overvældende ja-resultat, men det lyder sådan når man gentagne gange skriver 70% stemte for.
Hvordan kan det komme bag på nogen at flere stiller op for nej-stemmerne?
Tomas Hansen (tidligere debattør.) (Lærer) 07-11-2015 11:09
Altså.......
Jeg er ikke helt sikker på det er det, som rigtig mange har stemt ja til - jeg tror personligt og hører personligt, at rigtig mange stemte ja, fordi de ikke orkede foråret 2013 en gang mere - de var og er banket så meget på plads, at der ikke er mere kampgejst tilbage.

Sidste optælling jeg har set, der er stadig halvdelen af kommunerne, som ikke har en lokalaftale, på trods af Bilag 1, det var vel ikke ligefrem det ja-sigerne forventede? (Ikke at forveksle med en Jahat...... :-D )

Jeg får stadig stadig jobmails fra Jobindex og det er ret tydeligt, at der i år virkelig er stor udskiftning i lærerværelserne, også her i efteråret, på trods af det plejer at være en død periode og det er ikke de normale vikariater, der slås op, det er faste stillinger.

Det er for mig et meget tydeligt tegn på, at der stadig er en del der forlader FS og der er også mange, der shopper rundt efter bedre forhold.