Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Anette Lind (Ansvarshavende redaktør Tidsskriftet Specialpædagogik, Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, underviser) 25-11-2015 15:14
Overskriften burde være anderledes
Sådan som jeg fortolkede Alexander Oettingens inspirerende indlæg er pointen ikke F16 flyet som sådan, men handler om kompleksitetsreduktion.

Når piloten drøner afsted med topfart og skal tage stilling til mange parametre på kort tid, får han præsenteret de vigtigste faktorer lige foran sig, projiceret op på ruden - ligesom i Alexanders BMW, som har den smarte anordning. Men, som jeg husker det løst, nytter det ikke noget at stirre sig blind på de enkelte faktorer på skærmen, som man gør det i en F16 eller bil, for så vil man uværgerligt styrte/køre galt, for virkeligheden er ikke kun enkle parametre, man skal navigere efter.
Henning Nielsen (Friskoleleder) 25-11-2015 16:26
Jeg kan ikke helt se, hvordan han kan komme til den konklusion, at noget af det her reformværk er indført uden modstand - jeg synes da, at vi har ydet det, som vi kunne som lærere, og at modstanden stadig er intakt.
I en offentlig forvaltning får vi slet ikke lov til at lukke os om os selv. Vi kan ikke på folkeskoler i større kommuner få lov til noget som helst, vi er aldeles ensrettede. Det er ikke et valg, men et krav.
Og så bliver problemet i øjeblikket, at jeg ikke længere skal undervise eleverne, jeg skal lære dem. Det fejlagtige paradigmeskift vil vise sig at være det største problem. Vi kan ikke magte det skifte, for de er netop et for snævert fokus i forhold til dannelsen. Det bliver til en masse usammenhængende læring, som vi ikke engang kan garantere. Vi kan garantere undervisningen, ikke læringen. Det vi siger, er ikke det, der bliver hørt. Sådan har det altid været.
Robin Frederiksen (Lærer) 25-11-2015 17:57
Tak for nuanceringen, Anette. Var faktisk tilbageholdende i forhold til at uddele et hjerte, da Oettingen i artiklen kommer til at fremstå, som om han er på kant med den filosofi han ellers plejer at repræsentere...

Er enig i Hennings kritik. Men måske Ingen modstand kan og bør forstås i en konkurrencemetaforisk forstand. Dvs., der har nok været to parter i kamp, men den ene part har været den anden langt overlegen i styrkeforhold, hvorfor man efterfølgende kan tale om 'Ingen modstand'. Med Anettes nuancering og historikken for Oettingen må vi lade tvivlen komme ham til gode...eller?
Hans-Christian Uth (Underviser) 25-11-2015 19:47
Modstand og platform
von Oettingen gør vel opmærksom på, at den nationale læringsplatform (og samarbejdsplatform), som KL ønsker at "udrulle" i alle kommuner er og bliver et ligeså forsimplet instrument som det, F16/BMW´en er udstyret med.

Om den manglende modstand tror jeg, at "vi modstandere" ofte går fejl i vores vurdering af den faktisk eksisterende, bevidste modstand.
Vi læser og hører nemlig modstand alle vegne, og vi færdes ikke så meget i "Ja-hatte-land". Jeg oplever rigtig megen "ikke-vakt" modstand - noget, som måske blot er en ubehagelig fornemmelse hos mange.
Men den er ved at blive artikuleret, tror jeg.

I al beskedenhed skrev jeg for et års tid siden et indlæg her på folkeskolen, som hed: "Skolen bør lukke sig om sig selv". Det kan sikkert findes frem, og måske er det endnu mere aktuelt nu, hvor kommuner er begyndt at tilmelde sig programmet "Skolen i virkeligheden"?
Tomas Hansen (tidligere debattør.) (Lærer) 25-11-2015 19:53
F16......
En F16 måtte i havet ved Rømø i denne måned og de andre er slidt op på de seneste missioner.....

Det lyder meget som FS.