Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
29-01-2016 16:07
Ikke hvor mange, men hvorfor?
Det interessante er.ikke, hvor mange lærere, der forlader folkeskolen, men HVORFOR. Før reformen nedlagde man lærerstillinger i tusindvis, det er stort set ikke sket efter reformen. Hvor mange lærere VALGTE at forlade skolen AF EGEN DRIFT? Det er det spørgsmål Ziegler hele tiden prøver at snakke sig udenom.
Tomas Hansen (tidligere debattør.)
(Lærer)
29-01-2016 16:52
Suk - igen.
Manglen er jo intet problem, det forudsagde UNI.C tilbage i 07.
Hvad gjorde Ziegler ved det? Jo, han pryglede endnu flere lærere til at forlade skolen.
Jeg kan dog godt forstå han vil have mere faglighed ind, for 1½ % points øgning er IKKE marginalt, det er faktisk tæt på en fremgang? på 20 procent, set i forhold til året før og tro mig - man har slet ikke set det sidste endnu.
Vi har lærerstuderende, de har ca. 11 lektioner om ugen, men skal være på skolen 35.
De får et GIGANTISK praksischok, når de kommer ud, skal have måske 26 lektioner + alt det andet.
Det er iøvrigt direkte plat, at Ziegler påstår man ikke ved hvorfor lærerne ude i kommunerne forlader skolen - man kan jo bare spørge skolelederne - alle de steder jeg har været eller har børn, der det ved gud ingen hemmelighed hvorfor folk skrider.
Arbejdsforhold, tilstedeværelsespligt, manglende succes med at lykkes under forfærdelige forhold.
Det er jo ikke fordi 20 % ekstra lærere pludselig har fået lyst til at være hjemmegående, private iværksættere eller lignende.
Tomas Hansen (tidligere debattør.)
(Lærer)
29-01-2016 17:04
Reprise.
Det er måske på sin plads med den her analyse fra marts 2014.
Skræmmende nok passer den hele vejen igennem.
Der er dog ikke så mange lærere med stress mere, de er nemlig sparket ud efter Mette Frederiksens 22 uger på sygedagpenge.....
Jeg tænker, at Ziegler sidder med alle kort på hånden i modsætning til ABC. Hvor er han heldig ham Ziegler. Han behøver bare spille sine kort rigtigt, så bliver hele nationen vindere. Men Ziegler er en gambler, og så er hele nationen tabere, ved det forkerte træk. Man må håbe at hans venner mærker, hvor det går hen, og giver ham et lille advarselsblink. Og så tilgiver vi denne gang snyderiet.
Per Ravn
(Lærer)
30-01-2016 01:49
Hvordan tror du lige tingene hænger sammen Ziegler?
- Men når så mange kommuner oplever stigende lærerafgang, hvad tror du så, det skyldes, at de har svært ved at holde på dem? "Jeg tror ikke, de har svært ved at 'holde på dem' som sådan. Men jeg tror faktisk også, det er rigtigt, at oven på folkeskolereform og nye arbejdstidsregler, er der sket en trafik, hvor lærere i stigende omfang har skiftet job inden for folkeskolen. -
Men "kære" Ziegler, der er nok også nogen af disse lærere, der skifter til job udenfor skolen, men dem skal vi ikke snakke om? Hvad med de færdiguddannede lærere, der med et eksamensbevis i hånden søger arbejde udenfor folkeskolen, og bevidst vælger stillinger i folkeskolen fra? Hvad med de lærere, som i stor stil vælger efterløn og førtidspension, fremfor at tage 4 - 5 år ekstra i skolen, og overlevere deres værdifulde ekspertise til nye kræfter? - Hvis mange lærere blot "skifter arbejde til nabokommunen", hvordan kan det så være, at kommuner over en bred kam (også kommuner, der er naboer), har svært ved at rekruttere? - Hvor mange lærere har lige før reformen pendlet fra Jylland til Sjælland - Fra Fyn til Langeland o.s.v? for det må jo være de lærere du snakker om, når du nævner lærere der skifter til skoler med tættere afstand mellem arbejde og hjem. Kunne det tænkes "kære Ziegler", at der var andre årsager der gjorde sig gældende til dette? Eller er årsagen nærmere, at du befinder dig i en fantasi-verden, hvor man går med skyklapper og bruger kikkerter uden forstørrelsesglas?
Torben Larsen
22-02-2016 11:35
Lærerflugten fra folkeskolen bliver ved
Særligt lærere på mellem 35 og 54 år søger væk fra folkeskolen, viser nye tal fra kommuner og regioner. De seneste to år er antallet af lærere, der forlader folkeskolen, steget med 31 procent. Det viser nye tal, som Ritzau har fået udleveret fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor. 4132 lærere forlod folkeskolen i skoleåret 2012/2013. I skoleåret 2014/2015 var det tal steget til 5406. Det er en stigning på 31 procent på to år. Blandt lærere i alderen 35-54 år er stigningen helt oppe på 60 procent i antallet af lærere, der siger farvel til folkeskolen. Se mere på: http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8376388/laererflugten-fra-folkeskolen-bliver-ved/