Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Henning Nielsen (Friskoleleder) 13-06-2016 12:13
Og det er ikke kun timerne, der stresser eleverne, det er også den intensitet timerne er blevet påført af målstyringen. Nu skal man være effektiv i al den tid, man er til stede. Det lyder jo som noget fra en produktionsvirksomhed.
Jeg mindes, at Post Danmark vist engang i deres sorteringsafdeling et sted i København havde nogle større problemer angående stress pga. sådanne vilkår, som vi nu har indført i folkeskolen. http://www.ugebreveta4.dk/her-er-danmarks-daarligste-arbejdsmiljoe_14022.aspx

Så kunne jeg godt tænke mig at komme med en opfordring til redaktion omkring at se på de frie skolers tilgang til det øgede undervisningstimetal.
Det er min antagelse, at eleverne dér ikke har oplevet en stigning i timetallet efter indførelse af reformen. Altså, at elever i 0.-1. klasse generelt kun går i skole til kl. 12 og ikke 14.
Det kunne jeg godt tænke mig at få fokus på, så det kan blive endnu tydeligere, at tingene ikke går den rigtige vej i folkeskolen ud fra den logik, at frie skoler selvfølgelig indfører de åbenlyse gode initiativer i reformen og undlader at indføre det, de ikke mener virker.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 13-06-2016 13:07
Læringscafe - må jeg være fri. Orwell længe leve.

Det er muligt, at skolereformen ikke er tænkt som en straf; men det føles sådan.
Karen Ravn (webredaktør) 13-06-2016 14:19
Vedr. friskolerne
Fagbladet Folkeskolen skrev i februar om et par friskolers valg og fravalg blandt reformens elementer: http://www.folkeskolen.dk/582338/reformen-privat-her-er-lektiecafe-og-bevaegelse-efter-skoletid
mange hilsner
Karen Ravn
folkeskolen.dk