Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Marina Norling
(Master i læsning fra Århus Universitet, uddannet læsevejleder og lærer.)
07-12-2016 19:31
Når der står 14 % af elevernes resultater, mener man så 14 % af de deltagenes elevers resultater, eller mener man 14 % af elevernes vægtede resultater?
Marina Norling
(Master i læsning fra Århus Universitet, uddannet læsevejleder og lærer.)
07-12-2016 19:52
Når man taler om betydningen af den socioøkonomiske baggrund, så er det velkendt at der er mindre social mobilitet blandt visse elevgrupper med anden etnisk baggrund end dansk.
Det er derfor relevant at se på de meget forskellige elevfordelinger den danske PISA 2015 og 2012. Men man finder væsentlig flere skoler med få indvandrerelever i PISA 15 end i PISA 12.
I PISA 2015 er 34 % af de deltagende elever fra skoler med lille andel af elever med anden etnisk baggrund end dansk, og 14 % af de deltagende elever er fra skoler med ingen elever med anden etnisk baggrund end dansk.
I PISA 2012 var 28 % af de deltagende elever fra skoler med lille andel af elever med anden etnisk baggrund end dansk, og 13 % af de deltagende elever var fra skoler med ingen elever med anden etnisk baggrund end dansk.
Henning Nielsen
(Friskoleleder)
08-12-2016 14:02
Er det bare mig, der sidder med tanken om, at det her reelt ikke er skolens problem?
Problemet er allerede etableret før barnet starter i børnehave.
Alt hvad vi som lærere gør, når barnet starter i skole er en lappeløsning på noget, der opstod, da barnet var spæd.
Måske skulle indsatsen flyttes til dagplejer og vuggestuer, endda måske fødselsforberedelsen?
@Marina Det blev fremlagt som et resultat, som var beregnet på de data, som alle andre Pisa-resultater også er beregnet på. Derfor går jeg ud fra, at det er vægtede data.
@Henning I forhold til det, som blev fremlagt på konferencen, har du vist helt ret. Agi Csonka havde dog også nogle bud på, hvad skolen kunne gøre. Og det ligger nok også de fleste lærere fjernt ikke at gøre noget for at løfte de svageste elever, tænker jeg.
Som du sikkert har læst, har vi skrevet rigtig meget om, hvordan man kan arbejde med elever, som ikke tænder på bøger og skoler. En af de seneste beretninger er her:
http://www.folkeskolen.dk/597504/soeren-elsker-at-faa-sorte-fingre.
Men vi følger emnet løbende. Forslag modtages med glæde
Venlig hilsen Hanne Birgitte Jørgensen, chefredaktør