Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Christian Wadskov (Systemadministrator og Bestyrelsesmedlem i Folkeskoleforældre) 22-03-2017 11:13
Set fra et forældresynspunkt...
...så kan de bare skrue ressourcerne ned sammen med en kortere skoledag. Men så skal de lige huske at skrue ressourcerne op til fritidspædagogikken igen. og huske at der så stadig er en inklusion hvor ressourcerne skal følge med. etc. o.s.v. Det korte af det lange er at enten sørger KL og kommunerne for at få folkeskolen til at fungere tilfredsstillende både fagligt og trivselsmæssigt. Og der kan de passende starte med at kigge på hvordan man ændrer "den eksisterende ramme" Og så lige for en sidebemmærkning: De parametre han fremhæver som succes er ikke ligefrem overbevbisende, og PISA måler ikke andet end skolepolitikkens og pensums overensstemmelse med OECD's ideer. Og hvis FSA stiger, så tror jeg man skal se at få korrigeret sin tal i forhold til kravene i 7-trinsskalaen, der som bekendt har nogle faste procentfordelinger der skal overholdes. Ellers havner man nemlig i den svenske karakterskrue Lige om lidt skifter OECD's og PISA's fokus til noget andet, men det har KL nok ikke opdaget. Det er ikke den mest fremtidsorienterede organisation.
Henning Nielsen (Friskoleleder) 22-03-2017 11:49
Arbejdstidsaftale, tak.
Vagn Madsen (pensioneret viceskoleinsp.) 22-03-2017 12:02
Et eksemplarisk regnestykke
Kl udtaler: "Hvis man forkorter skoledagen, så ville der komme en diskussion om at skrue resurserne ned. Jeg (KL) kan ikke se, at den diskussion om skoledagens længde i praksis kan løsrives fra resursediskussionen". Da KL tilsyneladende ikke anerkender, at jobbet som folkeskolelærer altid – selv da folkeskolen var en rigtig undervisende skole – har krævet en forberedelsestid af lærerne, hvilket behov afgjort ikke er blevet mindre efter, at man bl.a. fra KL's side har erklæret, at reformmakværkets rammer ligger fast, hvilket igen betyder, at klassernes sammenrodede elevophobninger kun kan gøres endnu mindre underviselige med tiden. Først gennemtvang KL en længere skoledag for lærerne. Denne forlængelse medførte ikke en tilsvarende lønstigning til lærerne. Man hævdede, at man bare reducerede lærernes forberedelsestid tilsvarende. Og så gik regnestykket op. Men da lærerne jo forventeligt ikke kan klare at møde ind i de tilstræbt støjende og kaotiske elevforsamlinger uden at have forberedt sig på, hvordan dette eller hint skal klares, hvis dette eller hint uventede indtræffer, så betyder det, at KL har tvunget lærerne til at finansiere den længere skoledag af lærernes egne lommer. Og denne ret usædvanlige mishandling af lærerstanden er tilsyneladende lykkedes overraskende let og gnidningsfrit for KL. Nu erklærer KL så, at hvis man nu forkorter skoledagen, lad os sige til det, den var engang, så kan sådan noget ikke lade sig gøre, uden at ressourcerne skrues ned. Man forlængede altså skoledagen uden at det kostede øgede ressourcer i form af lønforhøjelser . Og nu konstaterer man, at man ikke kan forkorte skoledagen til det, den var engang, uden at det koster ressourcer. Altså uden at det formentlig medfører en lønreduktion svarende til skoledagens forkortelse. Spørgsmålet er nu , hvilken karakter KL ville kunne opnå, hvis KL præsterede et sådant regnestykke til folkeskolens afgangsprøver.
Henning Nielsen (Friskoleleder) 22-03-2017 12:59
Kristian Heunicke er vel min næstøverste leder kun overgået af UVM? Ellers vil gerne vide, hvilken rolle han har? Jeg vil ikke lege den leg, at min leder skal gå til sin leder, som skal gå til sin leder, som skal gå til sin leder, som skal sige det til Kristian. Det ender jo med at blive ligegyldigt for Kristian eller forvansket ganske kraftigt. Her er ordene, Kristian. Læs dem: Vi vil have nogle regler, vi kan regne med. Nogle regler som stiller os ens. Nogle vi ikke skal forhandle os frem til år for år, arbejdssted for arbejdssted.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 22-03-2017 13:20
Ok, når det drejer sig om afskaffelse af de lange skoledage, opfører KL's chefforhandler sig her som en mand, der går i en forretning for at returnere en vare, han stjal i går - og nu vil have pengene tilbage!
Kirsten Hansen (Lærer) 22-03-2017 14:52
KL burde agere som medspiller fremfor modspiller i vores fælles folkeskole!
Erik Gjødrik-Baumgarten (Lærer) 22-03-2017 14:58
Nu har jeg aldrig været i KL-huset. Men jeg forstiller mig det må være et tårn bygget af elfenben eller noget lignede. Specielt når jeg læser/hører hvad der kommer af udtagelser derfra... Nej tak ikke flere billag til L409 eller andet makværk. Så er jeg tilbage til 13, med den forskel de ikke behøver at lockoute mig. Jeg kan selv nedlægge arbejdet...
Henning Nielsen (Friskoleleder) 22-03-2017 17:03
Den differentierede forberedelsestid. Jeg ser aldrig min leder, mens jeg forbereder mig. Min leder ved intet om min forberedelse. Hvordan i alverden kan KL komme ind på differentieret forberedelse uden nogen reel kontakt til praksis? Hvis vi skal gå ind i den glidebane, så skal vi have ledere, som fysisk er til stede sammen med os hele dagen, så der kan ske en løbende afvejning af opgaver mellem forberedelse og anden tid. Hvis jeg ikke forbereder mig, så bruger jeg min tid på elevsamtaler eller afsøgning af mine fags indhold for nye tilgange og ting jeg ellers ikke ville nå. Jeg skal have en garanti for, at min leder har meget bedre styr på fagindhold og behov for forberedelse end nu, hvor de ikke ved en hujende fis om tingene.
Jeppe Christiansen (Folkeskolelærer) 22-03-2017 20:22
KL bare rolig vi er klar til både opgør med skoledage og arbejdstid, din trussel bliver en gulerod. De grædende knæ er helt slidt op, så der er ingen chance for at vi kommer kravlende.
Christian Wadskov (Systemadministrator og Bestyrelsesmedlem i Folkeskoleforældre) 23-03-2017 12:15
Apropos det der med trivsel ...
... Så ER de altså gode til tal hos KL http://folkeskoleforaeldre.dk/kl-og-talmagi/
Lone Bay (Talepædagog/lærer) 23-03-2017 13:09
Det er jo fantastisk, at han kan slippe af sted med sådan en udtalelser " stor politisk opbakning". Det er jo heller ikke det som bør være sket - arbejdstid er ikke en politisk beslutning med en forhandling ved overenskomsten. Der er pt. så store forskelle i hvordan den enkelte kommune forvalter lover, at man ikke kan tale om én arbejdstidsaftale. Kommunerne Næstved og Slagelse har jo fortolket som mest mulig arbejdstid for pengene og gratis forberedelse, hvis du vil overleve. Jeg mener personligt at alle bør stilles lige og have et max undervisningstimetal og sikret et timetal til reel forberedelse (hvor man ikke kan bruges som vikar eller lige holde et møde...)
Hans Houmøller (Folkeskolelærer) 23-03-2017 15:35
En ny komiske Ali?
KL tramper videre af slidte stier og bruger en retorik, der er en Komiske Ali værdig, når de jonglerer med statistik og undersøgelser. Vi får igen at vide, at det går rigtig, rigtig godt. Mon de selv tror på deres egne løgnehistorier i KL, eller håber de bare, at et eller andet sker, så de kan komme ud af de morads, de har bragt sig i?
Jeppe Christiansen (Folkeskolelærer) 23-03-2017 15:51
KL er jo bedøvende ligeglade med skole, bare de har lidt data de kan manipulere så går alt jo godt. Gad vide hvor stor flugten fra folkeskolen skal være før noget sker? Og Mette Frederiksen, Gud hjælpe hende, hun er jo kørt helt af sporet.
Jens Rasch 23-03-2017 17:04
Differenteret forberedelsestid?
Den tog KL da selv fra os i 1993 hr. Heunicke! Dengang kunne det nemmelig lige hjælpe med til at "bare hver lærer lige underviste 2 lektionerne mere i gennemsnit", så kunne økonomien fint hænge sammen i den nye skolereform. Lyder det bekendt? I gennemsnit betød dengang. Hvis de lærere med diff. forberedelsestid i overbygningen fik den samme f-tid som alle os, der underviste i grundskolen, så blev det øgede timetal i reformen dækket ind. Skal den ifølge Heunicke/ KL(?) genindføres i 2017/18 og der tilsyneladende ikke kan tilføres flere penge, er resultatet da bare at nogle lærere får endnu flere skematimer, som vi ikke kan nå at forberede os til - Super god løsning? Det skal nok få mange flere til at blive længere tid i jobbet og undlade at søge nedsat tid! Godt for Heunicke og KL, at der er en mange flere, der søger ind på læreruddannelsen. Så kan vi måske snart se, at alle der er fastansat i folkeskolerne har en læreruddannelse. A
Tomas Hansen (tidligere debattør.) (Lærer) 23-03-2017 17:49
Mette Frederiksen.
Hun er skam ikke kørt af sporet, hun er fuldstændig på sporet - direkte mod det store hjørnekontor. Hun vil sige hvad som helst, for at skaffe vælgere.
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 29-03-2017 14:53
KL erklærede lærerne krig, væltede ind over dem med hele magtapparatet og hamrede hegnspæle ned dybt ind på besat territorium, og nu vil de så have ro: Det kan de kun få ved at fortsætte med at tæske løs på lærerne. Hvis de derimod vil have fred og en god skole, komme de til at indsé, at sådan behandler man fjender, ikke venner. Lærerne kommer ikke kravlende på deres grædende knæ og kysser KL's støvlesnuder, for vi ved, at de har brug for os, hvis de vil lave en god skole. Før eller siden kommer de til at række hånden frem. Er de ikke klar til det i 2018, fortsætter undtagelsestilstanden og dermed folkeskolens deroute.
Gitte Ring (Lærer) 30-03-2017 16:38
Det er jo ikke så meget undervisningstimerne...
Jeg underviser 25 timer, herudover er jeg klasselærer og varetager nogle af afdelings it-funktioner. Det er det samme, som da jeg startede som lærer for 10 år siden. Så det er for mig ikke undervisningstiden, der fylder. Men i resten af min tid - som KL over en kam kalder 'forberedelsestid', der er godt nok kommet mange ekstra krav ind. Næste år skal vi så starte med 'Min uddannelse'. Ud over, at jeg synes, at det er meget lidt brugervenligt, så er det også ekstremt tidskrævende. Jeg kan sagtens undervise 25 timer om ugen, hvis jeg nu fik mulighed for at disponere over min tid. Så kunne jeg også både nå forældresamtaler, elevsamtaler og kollegial sparring. Bare jeg slap for at skulle bruge tåbelige it-systemer, som ingen fornuftige forældre alligevel følger med i, hvis jeg slap for at skulle omsætte mærkelige flyvske kompetencer til læringsmål og konkrete tegn på læring, som jeg så skal dokumentere på 6 forskellige måder i individuelle elevplaner, hvis jeg slap for at teste i efteråret, national teste først på foråret og så teste igen i slutningen af foråret og dokumentere resultaterne af disse test i forhold til de konkrete og individuelle tegn på læring, som jeg heldigvis allerede har lavet. Hvis bare jeg ikke skulle vurdere hver enkelte elevs præstation efter hver enkelt lektions læringsmål, og... og ... og ... Heldigvis har min skoleleder afskaffet, at vi skulle dokumenter, hvad dagens 'forberedelsestimer' var blevet brugt til - det tog ofte mere tid end forberedelsen. Så hvis KL og UVM nu bare lod mig undervise... Så ville jeg kunne gøre det, oven i købet med fuld tilstedeværelse, næsten uden at brokke mig...
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 30-03-2017 18:41
Gitte, jamen I må jo henvende jer til skolelederen i samlet flok sådan som KL-manden her siger med den besked, at I ikke har tid til MinUddannelse, punktum. : "Til de lærere, som ikke oplever, at de kan lykkes med arbejdet under de nuværende rammer, har han et råd. "Det kan godt være I synes, det er frygteligt naivt, men vi synes, man skal gøre det, som man gør på enhver anden arbejdsplads: Man skal snakke med sin leder om det. Det er det, man bør gøre, og det er det bedste råd, jeg kan give".