Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 27-09-2017 14:01
Matematiklærernes formand siger bl.a.: "Det meste ved skolereformen fra 2014 var egentlig meget fint. Fokus på mere spændende og anderledes undervisning har vi slet ikke noget imod, men samtidig med det kom lov 409 og sagde, at vi skal undervise mere". Det er ikke korrekt. Det er reformen, der øger undervisningsmængden, og det er L409 som gør det muligt at lægge forøgelsen over på den enkelte lærer. Det er altså de to love tilsammen, der skaber problemet. Man kan godt have reformen og L409 hver for sig uden at dænge lærerne til med øget undervisningen, men de er kommet til verden som siamesiske tvillinger. Det var tilfældigvis bare L409, der kom først ud. Stop det absurde forsøg på at frikende reformen og skyde skylden på 409.
Henning Nielsen (Friskoleleder) 27-09-2017 18:33
Jeg kunne godt tænke mig en artikel fra dansklærernes pendant, som tydeligt viste netop den stik modsatte holdning. I matematik går man fra A til B til C, men dansk og sprog slet ikke er sådan opbygget. Man kan godt tvinge formen ind så man går fra A til B, men ender derefter lige så ofte med E eller N og så skrider hele lortet, og vi sidder med ABEN.
Jeppe Christiansen (Folkeskolelærer) 27-09-2017 20:55
Så problemet bare at det kun er i danskfaget man benytter alle de læringsmål, jeg oplever det slet ikke i matematik, men jeg kan jo tage fejl. Og så tror jeg qua Bundsgaards artikel, at matematik giver lidt sig selv, det er slet ikke brug for alle disse mål, det er totalt overflødigt. Jeg ved godt formanden er helt begejstret, og det syntes faktisk er ret bekymrende, når man tager kritikken i mente. Mange af målene er simpelthen ren tidsspilde, det giver ikke mening.
Anette Lind (Ansvarshavende redaktør Tidsskriftet Specialpædagogik, Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, underviser) 27-09-2017 21:05
Matematik, fra A til B til C?
Henning, du skriver: "I matematik går man fra A til B til C, men dansk og sprog slet ikke er sådan opbygget. " Tror godt, jeg kan følge dig, men er uenig. Matematik er OGSÅ sprog, begreber, refleksioner, diskussioner, eksperimenter, kreativitet - og et hav af andre ting. Læs eksempelvis Lis Zachos beskrivelse af, hvordan læringsportaler (inkl. målene) hæmmer hendes arbejde. Af samme grund kan jeg ikke erklære mig enig med matematikformanden.
Henning Nielsen (Friskoleleder) 27-09-2017 23:12
Du har nok ret, Anette. Der er en mere lineær tilgang til matematik end til dansk, men ikke nødvendigvis en strengt lineær tilgang.