Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Anette Lind (Ansvarshavende redaktør Tidsskriftet Specialpædagogik, Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, underviser) 26-02-2018 21:43
"Vi har brugt rigtig meget tid på at kigge på alle mulige andre gruppers arbejdstidsregler. Men det er jo gerne sådan, at jo lavere lønnet, man er, jo mere detailreguleret er ens arbejdstid. Og derfor kan man altså ikke få sådan nogle arbejdstidsregler og samtidig ligge lønmæssigt i den høje ende", Jeg forstår simpelthen ikke Zieglers argumentation. Man kan da ikke sige at lærerne ikke kan få en arbejdstidsaftale i en overenskomst, fordi de ikke er lavtlønnede?
Monica Kløppel (Lærer) 26-02-2018 22:12
Besynderlig argumentation
“Vi har brugt rigtig meget tid på at kigge på alle mulige andre gruppers arbejdstidsregler. Men det er jo gerne sådan, at jo lavere lønnet, man er, jo mere detailreguleret er ens arbejdstid. Og derfor kan man altså ikke få sådan nogle arbejdstidsregler og samtidig ligge lønmæssigt i den høje ende.” Ovenstående er en absolut besynderlig argumentation, som ikke ligefrem fremmer muligheden for forhandling. Hvis det er en fastlåst opfattelse, at Jo lavere løn, jo mere detailregulering, så er disse to forhold vel tvunget til at følges ad - enten fastholdes de med lav løn og høj grad af detailregulering, eller også stiger lønnen og detailreguleringen mindskes. Ud fra denne logik er det ikke så underligt, at reelle forhandlinger er umuligt. Samtidig kunne det jo være, at man i regeringen og KL skulle spørge sig selv, om det er tid til at bremse moderniseringsstyrelsens kvælertag på den offentlige sektor og sætte en stopper for øget detailregulering og fastholdelse af lav løn fremfor at acceptere det som en uforanderlig kendsgerning. Jeg ville ønske, at nogen i stedet kiggede på, om de penge, der fosser ud til digitale platforme og tvivlsomme koncepter og konsulenter, kunne anvendes mere fornuftigt. Alt omkring reformen (inkl. L409) er gået alt for stærkt, og hver gang man indser et problem forsøger man at lappe det med en ny omgang forhastet makværk! Folkeskolen er så vigtig for os alle sammen - Få nu styr på det her! Ordentlige arbejdsforhold er en nødvendig forudsætning for en velfungerende folkeskole.
Nils-Jørn Hyltoft (Pensioneret overlærer) 26-02-2018 23:00
Ziegler:"...det normale er, at man forhandler ud fra de eksisterende regler." Aha, hvis det er/var normen, hvorfor gjaldt det så ikke i 2013? Tyndt Ziegler, meget tyndt.
Deaktiveret bruger 27-02-2018 07:59
OK-ay
Så løn og frihed er pludselig blevet modsætninger - sær tilgang, hvor ligger det land?? Tænk, hvis vi havde en branche med god løn og en høj grad af frihed til at udøve vores professionalisme. Det ville give høj kvalitet og tiltrække de dygtigste medarbejdere - hvad stopper?
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 27-02-2018 13:30
KL's argumenter stritter i alle retninger.
Da vi fik lov 409, blev det hamret ind i os allesammen, at meningen var, at lærerne ikke længere skulle være specielle, men have det ligesom alle andre. I dag står det lysende klart, selv for KL, at lov 409 IKKE har medført, at lærerne har det ligesom alle andre, og så lyder omkvædet stik modsat. Nu er lærerne pludselig specielle, om de skal IKKE have det som alle andre. KL argumenterer som vinden blæser.