Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 19-09-2018 15:19
Når den finske læreruddannelse er så velfungerende, skyldes det flere ting For det første tiltrækker den finske læreruddannelse de allerdygtigste studenter, fordi lærerarbejdet i sig selv er attraktivt For det andet indgår der optagelsessamtaler, hvor ansøgerne bedømmes på egnethed. For det tredje er der en forventning eller ligefrem et krav om, at underviserne på læreruddannelsen sideløbende arbejder i folkeskolen. Sidstnævnte forhold kunne vi uden videre kopiere i Danmark. Men det ville formentlig rejse et ramaskrig blandt underviserne på professionshøjskolerne.
Sarah Urgaard (Lærer, faglig rådgiver og meningsdanner) 19-09-2018 17:57
Læreruddannelsen skal ikke være en uddannelse man begynder på, hvis man ikke ved, hvad man ellers skal. Læreruddannelse skal helt sikkert tiltrække de dygtigste studerende, men der skal også være en gulerod i den anden ende. Så endnu engang vender vi tilbage til de arbejdsforhold som de skal trives under, når de er færdige. Mange tager uddannelse, men har ingen intention om nogensinde at arbejde i folkeskolen. Mange tager den for at være formidler i alle mulige andre sammenhæng, det er jo fint, men løser ikke folkeskolens udfordring, som er mangel på dygtige lærere. Sørg for, at der er prestige i lærerjobbet. Sørg for, at lærerne trives i deres job.
Klaus Rasmussen (Skoleforsker, Læreruddanner) 20-09-2018 11:27
Undervisere fra læreruddannelsen mere ud i skolen tak!
Lidt i forlængelse af Niels Christian Sauer, kunne jeg ønske mig læreruddannelserne fik mere fast tilknyttede skoler, hvor der kunne være en fast vekselvirkning mellem elever, studerende, lærere og undervisere. Gerne i form af lektionsstudier, og gerne med undervisere der "viser vejen" for de studerende, sammen med eleverne. Vi har gjort nogle tilløb til dette med vores Løbende Synlige Lektionsstudier http://hauch.eu/synligLS.html
Jan Thrane (Folkeskolelærer, tegner) 20-09-2018 12:32
Link virker ikke.
Hej Klaus Rasmussen. Tak for godt indspark. Jeg bifalder dit ønske som lektor om at komme mere ud på skolerne. Vi ser jer alt for sjældent kun typisk i forbindelse med, at der er lærerstuderende i praktik. Jeg kan desværre ikke åbne linket. Måske du kan skrive hvor man selv kan finde det nævnte materiale ang. lektionsstudier – jeg går ud fra at der er tale om metodik med afsæt i den japanske lesson study. Jeg har selv i en kommentar under overskriften ”Læreren som forsker i egen praksis” netop henvist til aktions-læring under dette indlæg af Ib Hedegård om skoleforskning: https://www.folkeskolen.dk/641478/kan-vi-stole-paa-skoleforskningen-desvaerre-nej
Jennifer Jensen (Community udvikler) 20-09-2018 12:54
@Klaus Rasmussen og Jan Thrane
Jeg har lige givet Klaus' link en hjælpende hånd - nu burde det virke :) Venligst, Jennifer - Folkeskolen
Jan Thrane (Folkeskolelærer, tegner) 20-09-2018 23:04
Mere forskning i fagbladet på tryk og net?
Hej Jennifer + redaktionen Tak for aktivering af link. Den aktuelle debat kredser flere steder i indlæg og debat-tråde på folkeskolen.dk om forskning i skolepraksis. Du har tidligere skrevet om emnet i relation til en DLF kongres. https://www.folkeskolen.dk/570146/skal-folkeskolen-formidle-mere-forskning Og jeg fulgte op med et tegneblog indlæg. https://www.folkeskolen.dk/570311/fagbladet-folkeskolen-fremover-med-meget-mere-forskning Men hvad er status => hvad er planerne mht. at behandle forsknings dimensionen? Kunne I fx oprette et fagligt netværk desangående? Pt. er der lærerprofession.dk hvor Thorkild Thejsen udvælger og præsenterer de bedste professionsbachelorprojekter og pædagogiske diplomprojekter. Thumbs up.