Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)
Lars Christiansen
(Folkeskolelærer)
14-11-2018 18:32
Vejen til øget faglighed er frihed til skolerne og mindre styring fra kommunerne på områder, de tydeligvis ikke har forstand på. Se bare hvor de har ført skolen hen. Måske skulle de først definere om de overhovedet er enige om, hvad faglighed er. Når politikerne siger for børnenes skyld, så betyder det besparelser forklædt som effektiviseringer. Effektiviseringer betyder dataledede skoler, færre lærere til flere elever, større klassekvotient, ufinanceret inklusion, elendige platforme og dyre test.
Det er vores politikere, der har svigtet vores børn og folkskolen. Lærerne kæmper hver dag i frontlinjen for at undgå den totale nedsmeltning.
Nå, men til gengæld så kører det ovre i fri/privatskolen, hvor de slipper for alt det man tvinges til i folkeskolen. Så de får naturligvis tilskud. Hvorfor er det lige at politikerne mener at styring er fantastisk i folkeskolen, men unødvendig i friskolen? Hænger deres meninger overhovedet sammen med virkeligheden og er deres tale et udtryk for det, de har forstand til? Det står skidt til i så tilfælde. Hvad med at spørge dem, der er i virkeligheden om hvad der er bedst. Det skulle så være forældre og lærere.
Anette Kristensen
(lærer)
14-11-2018 21:02
Fejlslutning Lind
Nej Annette Lind, det er ikke kommunerne der skal bestemme om skoledagen skal være kortere. For så bliver det ikke en reel mulighed. Beslutningen tages naturligvis af skolen og dens forældre! Det er folkets skole kommunen driver.
Niels Chr. Sauer
(Skribent, folkeskolelærer emeritus)
14-11-2018 21:18
Hvis forældrene fik lov til at bestemme over skoledagenes længde, ville de omgående blive afkortet. Undervisningsministeriet har spurgt forældre til børn, der fik afkortet skoledagene, om de mente, at det var en rigtig beslutning. 87 % svarede ja, 2 % svarede nej.
Sarah Urgaard
(Lærer, faglig rådgiver og meningsdanner)
14-11-2018 21:24
Hvorfor er det så svært?
Eleverne skal ikke have flere fagtimer, vi skal derimod sikre, at de mange timer de har, flyder over med kvalitet og læring. Kvalitet frem for kvantitet er at foretrække.
Flere og flere elever knækker halsen på de lange skoledage. UU skal sløjfes og istedet erstattes af en to-lærer ordning, så vi kan nå hele vejen rundt. Inklusionsprojektet fejler og rammerne gør det endnu sværere at være i.
Giv nu børnene deres tid tilbage og sørg for, at skolerne har mulighed for, at sikre høj kvalitet i undervisningen. Det skal ikke være op til kommunerne, om skoledagen skal forkortes eller ej. Beslutningen skal tilbage til folket, dvs. forældrene, skolens bestyrelse og skolen selv.
Henrik Steffens
(Lærer - Kredsstyrelsesmedlem og Kongresdelegeret)
16-11-2018 10:15
Tænk, hvis der var et politisk mod
Jeg ved godt vi påstås at leve i en tid, hvor dynamikkerne gør at alting forandrer- og flytter sig med en hastighed, der ikke er til at standse.
Men tænk, hvis man i denne sammenhæng kaldte en time-out. Satte alle nye projekter, implementeringer og justeringer på pause. For derefter i bred enighed vedtog, at man ville nedsætte en folkeskolekommission, der fik 2 - 3 år til at fremkomme med en gennemtænkt gentænkning af folkeskolen for fremtiden.
Naivt - ja. Men hvor ville det være befriende, hvis vi på baggrund af en bred faglig funderet debat kunne hjælpe politikerne på vej til at vedtage en folkeskolelov, der havde en tyngde og holdbarhed udover 5 år.
Lige nu bliver vi pisket rundt i manegen under den politiske vilkårligheds åg - og det fører jo ingen vegne hen.
Tomas Hansen (tidligere debattør.)
(Lærer)
27-11-2018 11:05
Ordførererer.
Jeg er nu ret sikker på tingene ville ændres voldsomt positivt, hvis man skiftede Lind, Rod & Mathiasen ud.
De har de sidste 5 år vist at de ønsker ikke at ændre et komma i 2013 reformen.