Kommentarer overført fra tidligere version af folkeskolen.dk (før 7/3-22)

Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 28-01-2019 11:45
Helt utilstrækkeligt - fortsat discountskole
Bedre end ingenting, men ikke meget. Med tre lektioner mindre om ugen i indskolingen vil de mindste børn stadig have to dage med 6 lektioner. Selv med maksimal udnyttelse af den kommende lovs muligheder, vil det ikke være muligt at fjerne mere end 800 klokketimer fra det tiårige skoleforløb. Danske børn vil dermed have ca. 10.000 tvungne undervisningstimer imod OECD-gennemsnittet på ca. 7600. Vi vil stadigvæk have verdens næstlængste obligatoriske undervisningstid. Og den kvalitetsforøgelse, der pt. ligger i tolærerordningerne som følge af § 16b, forsvinder tilmed.
Jens Hougaard Nielsen (Lærer) 28-01-2019 11:49
Parodi B-| :-P
Johan Herman Wessel (1742–85) Parodi Det parodierede Vers: „Pigerne i Magle-Ølse Forstaar at lave herlig Pølse; Man sætte Ølse for, man sætte Ølse bag, Pølsen beholder dog sin Smag.” For Deres Vers har jeg stor Reverence, Høivelbaarne Herr Raad-Conference! Man sætte Raaden for, man sætte Raaden bag, Conferenceraaden beholder dog sin Smag. https://kalliope.org/da/text/wesselsmaaverse10
Zeki Laurent Sadic (lærer, IT-ansvarlig) 28-01-2019 17:34
Det vil føre til en uge med to timers mere undervisning her.
Da vi er en af de skoler der bruger en del UU til to-lærerordning, vil det, med mindre jeg har misforstået noget, føre til at eleverne på mellemtrinnet, skal gå 33 lektioner i skole om ugen næste skoleår (nu 30 + 1 t UU). Lorteaftale!
Niels Chr. Sauer (Skribent, folkeskolelærer emeritus) 29-01-2019 14:49
Zeki, 33 timer om ugen er det nuværende, vanvittige minimum for mellemtrinnet. Med åbningen for to timers undervisning mindre åbnes der for en skoleuge på 30-31 timer på mellemtrinnet. Men de skulle jo have hugget en time af dagligt, så vi endte på 28 ugentlig.To dage med fem timer og tre med seks er mere end nok for en tiårig. 25 ville være rigeligt.
Henning Nielsen (Friskoleleder) 29-01-2019 15:08
Bh.kl. 20 timer, 5. kl. 25 timer, 9. kl. 30 timer. Graduering ind imellem, så er vi kørende.
Vagn Madsen (pensioneret viceskoleinsp.) 29-01-2019 16:21
Udueligheden skulle jo nødigt erstattes af kvalitet
Nu skal man i forligskredsen sandelig passe meget på, når man nu skal i gang med et årligt eftersyn af folkeskolen. Jo, for man stiler efter ikke mindre end en ny folkeskoleaftale. Og hvad kan der dog så ikke ske.. Man kan jo aldrig vide, om der dog ikke skulle være bare én enkelt deltager, der har fået øjnene op for, at skolen med de sammenrodede klasser er bedst egnede til at nedtone den fagfaglige lærerstyrede undervisning, som nogen måske kunne forestille sig egentlig var skolens primære opgave.. Samtidig med at netop disse kalajdoskopiske elevforsamlinger tilsyneladende har forvandlet klassens beundrede fællesskab til voldsfrembringende scenarier.Og hvad nu, hvis en eller et par af den slags kætterske deltagere har skaffet sig et kendskab til den elevdelte realskole, som endnu ikke, men nok snart, vil fortone sig i glemselens tåger bag historiens horisont? Og hvad nu, hvis den slags utidige snagen i fortiden skulle ende med, at man foreslog at vende tilbage til en omend nok revideret udgave af den elevdelte skole? Jamen, du godeste, hvor er så henne. Med sådanne kætterske tanker undergraver man jo blot idealet med det støj- og voldsfrembringende sammenrod af alt og alle i klasserne, der så ikke længere kan udfolde sig få frit i undergravningen af ikke alene lærerens undervisning, men også af hans//hendes tilstedeværelse i klassen. Og så har man ødelagt selve grundlaget for den sammenrodede ensgørelsesideologiske hegemoni, der forbilledligt på det nærmeste har kvalt alt, hvad en skole traditionelt skulle står for.
Anders H. Jensen (Lærer) 29-01-2019 19:08
Privatskoler?
Flere privatskoler har kunnet slippe for alt det uuv og dermed haft lidt færre timer. - de ligger på 33 lektioner i udskolingen, hvilket i forvejen er alt for meget, men da jeg så planerne første gang skulle de have flere pga minimum blev sat op, og det er så stadig gældende? Håbløst.
Tomas Hansen (tidligere debattør.) (Lærer) 30-01-2019 16:05
Friskoler.
Mig bekendt er friskolerne slet ikke underlagt de samme regler. ;-) Faktisk ikke på nogen områder. De bestemmer helt selv.